IT-Utvecklare

4 dagar kvar

Plats
Göteborg, Västra Götaland
Annonserat
den 5 september 2016
Stängs
den 3 oktober 2016
Ref:
PET 2016/486
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Göteborgs universitetsbibliotek (UB) är ett av landets största bibliotek och består av tio bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar.

Tjänsten är placerad vid Digitala tjänster, som ansvarar för utveckling och drift av flertalet av de tekniska system som ligger bakom bibliotekets tjänster samt av bibliotekets webbplats. Biblioteket ska under det kommande året ersätta flera av sina mest verksamhetskritiska system och vi behöver därför förstärkning av en vass utvecklare.

Hos oss får du möjlighet att bidra till ett långsiktigt och meningsfullt arbete med tydligt användarperspektiv. Vi arbetar i en trevlig miljö mitt i universitetet och mitt i staden.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av utvecklarteamet och arbeta agilt och testdrivet med utveckling av biblioteksnära system och webbutveckling. Några av systemen är helt egenutvecklade, några är upphandlade medan andra är open source-system. Just nu jobbar vi bland annat med Ruby on Rails, Ember, Koha och Drupal i Linuxmiljö. Visst utvecklingsarbete gör vi i samarbete med bibliotek vid andra lärosäten.

Kvalifikationer

Du ska ha relevant utbildning inom området samt kunskap och erfarenhet av utveckling i olika utvecklingsmiljöer. Du ska ha god kommunikativ förmåga, både på engelska och på svenska.

Du behöver vara intresserad av och visa förmåga att sätta dig in i vår utvecklingsmiljö, men har förstås också möjlighet att vara med och påverka förändring av den. Vi ser gärna att du har erfarenhet av olika ramverk och system samt erfarenhet av integrerade webblösningar och webbapplikationer. Erfarenheter av arbete med API-design, länkade data och webbstandarder är värdefulla för oss. Vi ser gärna att du har arbetat med agila arbetsmetoder, t ex Scrum.

Vi söker en initiativrik, engagerad och kreativ medarbetare. Du är drivande, innovativ och har förmåga att bidra till ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat. Du har förmåga att hitta lösningar och se till helhetsbilden. Din samarbetsförmåga är dokumenterat god. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten.

Kontaktuppgifter för anställningen

Ann-Mari Jonsson, Bibliotekschef
031-786 17 27
ann-mari.jonsson@ub.gu.se

Camilla Gillén, Biträdande bibliotekschef
031-786 17 44
camilla.gillen@ub.gu.se

www.ub.gu.se/info/

Fackliga organisationer

SEKO:
031-786 11 73
seko@gu.se

OFR/S: Gunnar Dahlström
031-786 44 05

SACO: Mikael Johansson
031-786 27 49

Tillträde: Snarast

Sista ansökningsdag: 2016-10-03