Förvaltningsledare HR vid personalavdelningen

Förfaller i dag

Plats
Uppsala
Annonserat
den 5 september 2016
Stängs
den 25 september 2016
Ref:
UFV-PA 2016/1007
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.

Som förvaltningsledare leder och utvecklar du arbetet med förvaltning av IT-systemen personalavdelningen ansvarar för. Du leder utvecklingsprojekt och bistår med strategisk rådgivning gällande IT/HR frågor. I arbetet ingår även att företräda avdelningen i IT/HR-frågor i olika forum. Att ansvara för samordningen av avdelningens IT relaterade upphandlingar och avtal samt att bistå med råd och stöd i avdelningens övriga upphandlingsarbete, företrädesvis med kravställande, är också en del av arbetsuppgifterna. På uppdrag av personaldirektören utför du utredningsuppdrag, leder projekt och har en viktig roll i IT-relaterat implementeringsarbete.

Du kommer att ha ett nära samarbete med enhetschefer och övriga medarbetare vid personalavdelningen samt med olika företrädare för verksamheten. Arbetsuppgifterna kommer även att omfatta andra frågor
och kan komma att förändras över tid inom ramen för personalavdelningens och enhetens uppdrag beroende av din kompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationskrav:

Vi söker dig med relevant högskoleexamen, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att driva, koordinera, implementera och följa upp IT-projekt i rollen som projektledare samt erfarenhet av att arbeta med strukturerade projektmodeller och
projektverktyg (exempelvis PPS, processverktyg, MS Project). Du har tidigare erfarenhet av att utbilda användare i system.

Vidare har du erfarenhet av budgetarbete och av upphandlingar, leverantörskontakter, avtalsuppföljning och att agera länk mellan verksamhet och en IT-avdelning. Du har tidigare erfarenhet av eförvaltningsarbete
och förvaltningsmodeller för att kunna driva aktiviteter mot mål och föra dialog kring prioriteringar och uppdrag. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av arbetsledning och förmåga att leda arbete i förvaltningsgrupper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är kommunikativ och lyhörd med förmåga att skapa goda relationer med övriga verksamheten. Du är resultatorienterad och fokuserad på att uppnå uppsatta mål samt införstådd med vikten av att e-områdestjänsterna ger nytta i verksamheten. Vidare är du strukturerad och noggrann med en förmåga att kunna prioritera och initiera utvecklingsprojekt.

Önskvärt/meriterande i övrig:

Högskoleutbildning inom beteendevetenskap och/eller IT/
systemvetenskap. Erfarenhet av PM3 eller andra förvaltningsmodeller. Erfarenhet av kravarbete och behovsanalys i verksamhet. Erfarenhet av förvaltning och implementering av HR-system.

Ansökningsförfarande:

Ansökan ska innehålla CV, kopior av examensbevis och övriga handlingar som sökanden önskar åberopa.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Upplysningar om anställningen lämnas av Caroline Kock Vesterberg, Mercuri Urval, e-post: Caroline.Kock@mercuriurval.com, tel: 08-506 450 21.

Välkommen med din ansökan senast 25 september 2016.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Facklig företrädare Carin Söderhäll, TCO/ST 018-471 1997

Per Sundman, Saco-rådet 018-471 1485
Stefan Djurström, Seko 018-471 3315