Systemspecialist SL:s biljettsystem

Plats
Stockholms län
Annonserat
den 5 september 2016
Stängs
den 17 oktober 2016
Kategori
System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med på en spännande resa och bygga framtidens biljettsystem för kollektivtrafiken i Stockholms län? Trafikförvaltningen/SL söker nu en informationsförvaltare för SL:s biljett- och betalsystem.

Tjänsten

I SL:s biljett- och betalsystem genomförs varje dag miljoner köp och viseringar i samband med kollektivtrafikresor. Varje aktivitet skapar transaktioner som slussas vidare från utrusning i trafiken till bakomliggande system. Vidare handlas biljetter via webb och mobiltelefon, i biljettautomater och hos ombud. All denna information används sedan för bokföring, affärsunderlag och statistik. Vidare måste all informationshantering vara säker för både resenärer, SL och SL:s affärsparter. För att systemet ska fungera som det ska behöver det också ha rätt uppgifter om pris, affärsregler och användarregler. Även här har SL höga krav på riktighet och säkerhet.

I rollen som informationsförvaltare deltar du i förvaltningen och utvecklingen av SL:s biljett- och betalsystemen med huvudsyfte att säkra intäkter från de resenärer som reser i SL-trafiken. Du ansvarar för att säkerställa att funktionerna inom ditt ansvarsområde utvecklas efter verksamhetens behov på både lång och kort sikt. Det innebär att du tillsammans med andra verksamhets- och affärsförvaltare kommer att kravställa, utveckla och förvalta SL:s biljettsystem, vidareutveckla e-handelsplattformar och andra system inom försäljningsområdet. Målet är ett användarvänligt, tillgängligt och säkert system för både interna och externa intressenter.

Tjänsten är placerad på sektion intäkter, där verksamhetsägare och verksamhetsförvaltare finns. Totalt arbetar 8 förvaltare med försäljningsfrågor och försäljningssystemet. På IT-sektionen finns försäljningssystemets systemägare och systemförvaltare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Förvalta och utveckla transaktionsflöden inom befintliga och nya system
  • Leda konfigurationshanteringen av försäljningsutrustning och bakomliggande system
  • Hantera krav på informationssäkerhet i systemen

Vi söker dig som har:

  • God förmåga att analysera och strukturera krav och behov från många olika intressenter
  • Erfarenhet av att arbeta med verksamhetsförvaltning av transaktionsintensiva IT-system
  • God förståelse för ekonomi och redovisning
  • Gärna erfarenhet av att arbeta med SQL-server
  • Erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet
  • God förmåga att kunna samverka och kommunicera i en större organisation
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

En mycket bra engelska i både tal och skrift är viktig eftersom vi har utländska leverantörer och mycket av dialogen med dem sker på engelska. 

Du är affärsmässig, lösningsorienterad och du har en god förmåga att analysera samband inom ett snabbrörligt område. Du är en relationsskapande person som håller en god struktur och har förmågan att snabbt skapa dig en god överblick.

Information och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar trafikförvaltningen med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta Lena Wassén, lena.wassen@se.experis.com.
Vi arbetar med löpande urval så ansök så snart som möjligt på http://www.sll.se/arbeta-inom-kollektivtrafiken

 

Trafikförvaltningen har ansvaret för att alla vi som bor i, eller besöker Stockholms län ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. Varje dag gör 786 000 resenärer 2 783 000 resor i SL-trafiken, det vill säga resor med tunnelbana, bussar, pendeltåg och lokalbanor. Sektion Intäkter ansvarar för att säkra Trafikförvaltningen intäkter från bland annat biljettförsäljning, kommersiella lokaler och reklam. I uppdraget ingår att utveckla biljett- och betalsystemen med huvudsyfte att säkra intäkter från de resenärer som reser i SL-trafiken.