Chef för IT-enheten

Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 september 2016
Stängs
den 26 september 2016
Ref:
2016.44
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Enheten för IT förvaltning är en gemensam och central enhet för teknisk förvaltning och drift av Naturvårdsverkets IT. Enheten ansvarar för den IT-nära förvaltningen och driften, förvaltningen av den tekniska infrastrukturen inklusive arbetsplatser. Enheten deltar också i utvecklingen av myndighetens IT.

Naturvårdsverkets använder idag ett stort antal IT system och förvaltningen av dessa bedrivs enligt förvaltningsstyrningsmodellen PM3.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att tillsammans med kunderna och medarbetarna systematiskt utveckla och förbättra IT verksamheten. Du konkretiserar mål och strategier till handlingsplaner och genomför dem. Då en stor del av IT verksamheten är outsourcad är en viktig uppgift för dig att följa upp leverantörerna och skapa bästa möjliga värde i relationerna. I din roll blir du en viktig del i att utveckla myndigheten genom digitalisering och öppna data. Du kommunicerar utmaningar och framgångar inom organisationen på ett öppet sätt. Ett förändringsarbete är påbörjat och det finns utmaningar i rollen både på kort och på lång sikt. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen.

Din bakgrund

Du har relevant högskoleutbildning med inriktning på IT och mycket goda kunskaper om IT-förvaltning och drift samt att driva IT med hjälp av externa leverantörer.

Du har minst tre års chefserfarenhet både vad gäller personalledning och strategiskt ledningsarbete. Du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat IT arbete på en organisation med liknande storlek.

Erfarenhet av PM3 och ITIL är meriterande liksom erfarenhet av arbete med öppna data.

Dina personliga kompetenser

Vi fäster stor vikt vid personliga kompetenser. Därför har du följande förmågor:

  • Leder, motiverar, coachar och ger feedback
  • Tänker strategiskt, ser helheter och tänker långsiktigt
  • Är resultatinriktad i syfte att åstadkomma stabil förändring
  • Är samarbetsinriktad och har förmåga att kommunicera tydligt

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2016-09-26!
Ansökan (CV och personligt brev) skickas via e-post märkt med ref nr 2016.44 till refnr2016.44@naturvardsverket.se.

Vid denna rekrytering samarbetar vi med Source. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Ulrica Pantzar 070 344 44 67, ulrica.pantzar@source-executive.se eller researcher Bianca Gideback, 0708-11 03 64, bianca.gideback@source-executive.se

Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Övrigt

Anställningen gäller tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat till tre år med möjlighet till förlängning. Placeringsort i Stockholm. Naturvårdsverket tillämpar individuell lönesättning och för chefer gäller förtroendearbetstid.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

Mer information
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer.

Samtliga kontaktpersoner når du på 010-698 10 00.
Mikael Wickström, avdelningschef
Ulla Jennische, facklig företrädare, SACO
Monica Rosenberg, facklig företrädare, ST

Om Naturvårdsverket
Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss/

Naturvårdsverket har gjort medieval för denna rekrytering och undanber sig kontakt med annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.