Scania IT

Projektledare till Scania IT

2 dagar kvar

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 7 september 2016
Stängs
den 30 september 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår för närvarande en spännande omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar - att vara en tjänsteleverantör. IT och samverkan med omvärlden är en avgörande del i denna transformation och Scania IT har påbörjat en stimulerande och utmanande förändringsresa för att bidra till utvecklingen av Scanias affär. Sektionen Finans & HR inom Scania IT Shared IT Services ansvarar för leverans av applikationer till Finans och HR avdelningarna på Scania. Gruppen HR IT, arbetar främst mot Scanias HR avdelning och består av 12 medarbetare. Tillsammans täcker gruppen hela livscykeln, från behov, utvecklingsprojekt till löpande vidareutveckling och förvaltning.
 

Arbetsuppgifter
Som IT projektledare kommer du huvudsakligen att leda hela eller delar av projekt inom HR området, både förstudier, upphandlings,- och implementationsprojekt samt ansvara för att hantera planering, uppföljning och rapportering av projekten.
Arbetet är mycket tvärfunktionellt och sker i nära samarbete med Scania IT, verksamhet och leverantör. Det är ditt ansvar att etablera ett gott klimat och effektivt samarbete i denna relation.
 
Din profil
Vi söker Dig som har:

  • mångårig erfarenhet av ledarskap eller projektledning inom IT
  • bred IT kunskap
  • tydlig struktur för planering och uppföljning
  • förmåga att hantera ändrade förutsättningar
  • god social kompetens och kommunikativ förmåga i allt från öga mot öga till inför en större publik
  • förmågan att arbeta självständigt men ändå vara en stark lagspelare
  • viljan att delta i gruppens kontinuerliga förbättringsarbete, arbetssätt och flöden  

Som person är du engagerad, drivande, vågar ta egna beslut och trivs med att fördjupa dig i detaljer såväl som att förstå helhetsperspektivet. Vi tror även att du är lösningsorienterad och har en utpräglad förmåga att hantera flera frågeställningar parallellt. Du arbetar målinriktat för att se till så ditt projekt kommer i mål avseende resultat, kvalitet, tid och kostnad.

Du har en högskoleutbildning som grund eller motsvarande kompetens. Har du erfarenhet och kunskap inom HR området är det meriterande. En förutsättning i den här rollen är att du har goda kunskaper, både muntligt och skriftligt, i svenska och engelska.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Södertälje och Stockholm med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
För att få veta mer om tjänsten kontakta Mats Andersson (Rekryteringscenter), 08-553 821 47 eller Linda Sandberg (Gruppchef HR IT), 08-553 704 52.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
Urval sker löpande under ansökningstiden.