IT-säkerhetsarkitekt till Finansinspektionen

2 dagar kvar

Plats
Stockholms län
Annonserat
den 7 september 2016
Stängs
den 2 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Finansinspektionen arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad! Läs mer om Finansinspektionen på www.fi.se.

 

Vill du vara med och utveckla it- och informationssäkerhetsarbetet på Finansinspektionen?

Som IT-säkerhetsarkitekt ansvarar du för att leda myndighetens arbete med IT-säkerhet. Du kommer att driva och utveckla it- och informationssäkerhetsarbetet utifrån ett strategiskt perspektiv och ditt ansvar blir att sammanställa, analysera och komma med åtgärdsplaner för att förbättra it- och informationssäkerheten på kort och lång sikt avseende Finansinspektionens (FI) tekniska plattformar.

Du kommer leda riskanalyser och projekt och ansvara för ett antal interna processer. Rollen innebär även deltagande som myndighetens representant vid myndighetssamverkan avseende IT-säkerhetsområdet. Arbetet sker i nära samarbete med vår säkerhetschef.

Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleexamen inom it/teknik-området och minst fem års erfarenhet av kvalificerat information/IT-säkerhetsarbete. Dessutom har du erfarenhet av att leda och leverera i IT-projekt. Certifiering inom informationssäkerhetsområdet t.ex. CISSP och erfarenhet från finansiell verksamhet är meriterande liksom erfarenhet av säkerhetsskyddslagstiftningen.

Som person är du drivande, strukturerad, beslutsam och självständig. Du är kommunikativ och bidrar till att höja kompetensen och kunskaperna inom ditt ansvarsområde inom organisationen. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar FI med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com. Du du visar ditt intresse för tjänsten via ett mail med ditt CV eller genom att registrera ditt CV på www.experis.se.

FI tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.