Polismyndigheten

Samordnare webbutveckling

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 september 2016
Stängs
den 23 september 2016
Ref:
C8320/2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Polismyndigheten söker en samordnare webbutveckling till Kommunikationsavdelningen, Produktion.

Beskrivning av arbetsplatsen

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter tidigare 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten har blivit en enrådighetsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Kommunikationsavdelningen har ansvar för att proaktivt styra och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete samt vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd i hela myndigheten.

Tjänsten är placerad inom enheten Produktion på polisens Kommunikationsavdelning i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som samordnare webbutveckling skall du vara länken mellan Kommunikationsavdelningen och IT-avdelningen. Du samlar in och tolkar krav från verksamheten, både från redaktörer och från användare. Kravställer utveckling av webbplatser samt intranät och arbetar nära systemutvecklarna. Du har ett nära samarbete med samordnare för externa webbplatser och intranät samt kommunikationsstrateg för digitala kanaler.

Arbetsuppgifterna omfattar även:

 • prioritera rättningar och utveckling
 • bidra i arbete med att vidareutveckla styrdokument, handlingsplaner och riktlinjer kopplat till intranätet och polisens webbplatser
 • vara en av Kommunikationsavdelningens kontaktytor gentemot andra avdelningar

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • högskole/universitetsutbildning inom kommunikation eller motsvarande
 • mycket goda kunskaper om webbproduktion samt webbpubliceringsverktyg
 • minst 3 års erfarenhet av kravställning för externa webbplatser och/eller intranät
 • minst 3 års erfarenhet som webbredaktör
 • minst 3 års erfarenhet från arbete med webbanalys och sökverktyg
 • haft en ledande roll i större webbutvecklingsprojekt
 • God förmåga att hantera det svenska språket såväl skriftligt som muntligt

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • jobbat med mobilanpassning av webbplatser
 • drivit egna projekt
 • erfarenhet av Epi-server
 • erfarenhet av effektkartläggning
 • erfarenhet av tillgänglighet vad gäller innehåll, design och teknik i digitala gränssnitt
 • erfarenhet av användbarhet och interaktionsdesign
 • erfarenhet av upphandling och avrop av konsulttjänster

Personliga egenskaper:

Som person är du positiv, initiativtagande, driven, strukturerad och tycker om att arbeta med många frågor. Du är tålmodig och kan arbeta självständigt och driva processer framåt. Du har lätt för att fatta beslut, samarbeta och knyter lätt kontakter och bygger relationer. Du har stort intresse för webbutveckling och digitala trender. Du har förmåga till helhetssyn och förstår informationens roll i en myndighets verksamhet.

Kontaktpersoner

Susanne Hammarberg Gruppchef produktion 2, Kommunikationsavdelningen 010-564 09 98 Robert Andersson Enhetschef 010-563 92 18

Facklig företrädare

Karna Tillheden, Seko Polisen 073-249 04 22 Kent Svärd, Saco 010-56 34 211 Sofia Ask, Polisförbundet 010-563 87 10, Kent Söderlund, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Övrig information

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Rikspolisstyrelsen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Mer om anställningen

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Förtroendearbetstid tillämpas. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare.

Ansökan

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg här eller kopiera och klistrar in nedan länk i en extern webbläsare. Vi undanber oss ansökningar via andra kanaler än denna.

Sista ansökningsdag är 23 september 2016.

Välkommen med din ansökan!