Lösningsarkitekter till eHälsomyndigheten

7 dagar kvar

Plats
Kalmar
Annonserat
den 26 september 2016
Stängs
den 7 oktober 2016
Ref:
2016/04179
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

eHälsomyndigheten förvaltar de nationella register/databaser som vård och apotek använder i samband med förskrivning och expedition av läkemedel, t ex Receptdepån, Läkemedelsförteckningen, Högkostnadsdatabasen och det nationella produkt- och artikelregistret. Åtkomst till denna känsliga information sker via externa system och eHälsomyndighetens tjänsteplattform. Ett att våra uppdrag är att tillhandahålla informationen på ett optimalt, säkert och kostnads-effektivt sätt, via standardiserade gränssnitt, till interna och externa intressenter på uppdrag av beställare inom myndigheten.

Vi söker nu lösningsarkitekter till enheten Arkitektur som idag består av en chefsarkitekt, fyra stycken lösningsarkitekter, en verksamhetsarkitekt samt konsulter. Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklings- områdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom arkitektur med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Säkerställa att lösningar som skapas av projekt och förvaltning passar in i myndighetens arkitektur och nationella arkitekturer 
 • Säkerställa att beslutade standarder, arkitekturprinciper och riktlinjer följs
 • Säkerställa att det finns spårbarhet mellan verksamhetens behov, krav och lösning
 • Medverka som övergripande lösningsarkitekt i förstudier, utvärdering av nya tekniker och lösningar samt vid upphandlingar
 • Genomföra arkitekturgranskningar och ge vägledning och styrning till projekt och förvaltning

  Vi söker dig som har:

 • God kunskap att driva och arbeta med målarkitektur/referensarkitektur
 • Du har en god förståelse och erfarenhet av att omsätta verksamhetsarkitektur till hållbara tekniska lösningar
 • Du har minst fem års erfarenhet av arbete som lösningesarkitekt
 • Akademisk utbildning som civilingenjör, civilekonom, systemvetare eller motsvarande
 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • God samarbetsförmåga och är initiativtagande, strategisk och självgående.

Meriterande är:

 • Certifierad IT-arkitekt
 • Arbetat inom vård- och omsorgssektorn
 • Certifierad i Togaf
 • Kompetens på Enterprise Architecture (Sparx)

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Information om tjänsten

Dessa anställningar är tillsvidare anställningar på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställningen är Kalmar. Då nuvarande verksamhet bedrivs i Stockholm, kommer resor och boende i Stockholm under en längre överlämnings- och upplärningsperiod bli nödvändiga. Frågor om tjänsten besvaras av Stefan Leonardsson, enhetschef, tel 010-458 63 59; Johan Waak, HR-specialist, tel 010-458 63 71; Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04; och Ingela Gångfeldt, ST, tel  010-458 62 90.

Välkommen att skicka in din ansökan med cv och personligt brev senast den 7 oktober 2016. Urval kommer att ske löpande.

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten bildades den 1 januari 2014 och skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner.

Vi tror på en framtid där hälso- och sjukvården samt omsorgen fullt ut använder möjligheterna med ny teknik. En framtid där yrkesverksamma inom hälsa, vård och omsorg har tillgång till rätt information i rätt tid och där tjänster och verktyg gör arbetet enklare. Vi tror också på en framtid där individen blir mer delaktig i sin hälsa och vård tack vare ny teknik. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

eHälsomyndigheten har av Karriärföretagen utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor 2016.