Scania IT

Utvecklare / Mjukvaruarkitekt till Scania IT

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 12 september 2016
Stängs
den 7 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår för närvarande en spännande omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. IT och samverkan med omvärlden är en avgörande del i denna transformation. Vi bygger vår organisation baserad på självorganiserande agila team, ständiga förbättringar och ansvarskänsla för det vi levererar tillsammans och nära den verksamhet vi stöttar. Gruppen Financial Services & Treasury IT är organiserad inom Scania IT Shared Services och arbetar med applikationer som används inom Scania globalt. Gruppen arbetar aktivt inom förvaltning, support och nyutvecklingsprojekt.
 

Dina arbetsuppgifter
Du deltar i hela utvecklingscykeln dvs. kravarbete, arkitektur, utveckling och testning. Framför allt är det du som leder och stöttar teamet i arkitekturfrågor.
Vi har löpande samarbete med en globalt utspridd verksamhet vilket medför många kontaktytor och samarbetsformer.

Din profil
Du har troligtvis en akademisk examen som systemvetare eller motsvarande erfarenhet av arbete inom finans med tonvikt mot fakturering och inköpssystem.
 
Vidare har du:

  • Erfarenhet av workshopledning och modelleringsledning av begrepps- och informationsmodeller
  • Flera års erfarenhet av att arbeta med kravinsamling och utveckling på ett strukturerat sätt
  • Praktisk tillämpning av agila metoder och arbetssätt är meriterande 

Vi söker dig som gillar utmaningar och som drivs av att arbeta med allt från idé till färdig lösning. Du är en lagspelare, prestigelös och lösningsorienterad. Vidare tror vi att du som person är självständig, handlingskraftig och bekväm i en ledarroll när så krävs.
 
Du behöver vara en god kommunikatör som tycker om samarbeta med andra människor och har en stark social förmåga. Vi förväntar oss att du har arbetat som senior systemutvecklare under några år och vill utvecklas vidare som mjukvaruarkitekt alternativt redan arbetar som mjukvaruarkitekt idag.
 
Du behärskar både svenska och engelska såväl muntligen som skriftligen.
 
Vi erbjuder
Scania erbjuder även förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, resultatbonus och arbetstidsförkortning bland annat. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Mattias Lindskog (Gruppchef), 08-553 504 64 eller Mats Andersson (Rekryteringscenter), 08-553 821 47.
 
Ansökan
Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev.