IT-säkerhetsansvarig till Järfälla kommun

Plats
Järfälla, Stockholm
Annonserat
den 13 september 2016
Stängs
den 25 september 2016
Ref:
A606787
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Järfälla ligger två mil nordväst om Stockholm C, med 73 000 invånare. Även om storstaden ligger nära - 20 minuter med pendeltåg eller bil till Stockholms C - finns det mesta inom kommunen. Stora friluftsområden, Mälarens vatten, rikt utbud av kultur och föreningar, mångskiftande näringsliv, fina bostadsområden, shopping och väl utbyggd service gör att Järfälla är en kommun att bo, arbeta och trivas i.

Kommunen ska ha en central, kostnadseffektiv IT-organisation med god förmåga att stödja verksamheten, med bäring på ekonomi, anpassningsbarhet, säkerhet och leveranskvalitet. IT-organisationen består för närvarande av 15 personer som, tillsammans med kommunens outsourcingpartner, levererar tjänsterna IT-arbetsplats, Infrastruktur, Systemdrift och Support.

IT-organisationen genomgår för närvarande stora förändringar och kommer under nästa år att utvecklas och stärkas upp med ytterligare IT-specialister. Då den största delen av kommunens IT är outsourcad är målet att etablera en välfungerande beställarorganisation.

Arbetsbeskrivning

Järfälla kommun söker nu en IT-säkerhetsansvarig med god teknisk kompetens och kommunikativ förmåga. Som IT-säkerhetsansvarig kommer du att ansvara för att upprätthålla en tillfredsställande nivå på IT-säkerheten i kommunen samt säkerställa att styrande dokument såsom policys, regler och anvisningar följer omvärldens krav och förväntningar. Du kommer därför att bland annat arbeta med kravställning och uppföljning samt fungera som ett bollplank mot system och driftleverantörer.

Rollen kommer att ingå i IT-organisationens tekniska kärngruppering som består av arkitekter och andra specialister. Kärngrupperingen kommer, utöver att ansvara för kravställning mot leverantörer, stötta verksamheten med lösningar samt ingå i förvaltningsgruppen för IT:s egna objekt.

Rollen som IT-säkerhetsansvarig är en strategisk, taktisk och operativ roll inom IT där du rapporterar till kommunens IT-chef. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer höga krav på teknisk kompetens och en förmåga att se helheten i en specifik utvecklings- och leveransprocess.

Som IT-säkerhetsansvarig kommer du att vara delaktig i och biträda kommunens förvaltningar i IT-säkerhetsfrågor genom att bland annat arbeta och stödja verksamheten med:

 • Upphandlingar
 • Kravställning
 • Revisioner
 • Riskhantering
 • Informationsklassning
 • Riskanalyser
 • Incidenthantering
 • Kontinuitetshantering

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en akademisk utbildning inom lämpligt område, exempelvis systemvetenskap eller motsvarande, alternativt arbetslivserfarenhet som enligt kommunen är att anse som likvärdig. Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av arbete inom IT-branschen med fokus på IT-säkerhet och med goda kunskaper inom IT-säkerhet i applikationer, servrar och nätverk. Du som söker talar och skriver obehindrat på svenska.

Som sökande ska du ha en gedigen erfarenhet inom drift och förvaltning av IT - infrastruktur samt ha erfarenhet av att arbeta med kravställning. Det är även meriterande om du har:

 • Relevanta certifieringar, exempelvis i form av CISSP, CISM och CISA
 • Goda kunskaper inom gällande lagar och regelverk inom informationssäkerhet (till exempel ISO 27001, PuL och Patientdatalagen)
 • Goda kunskaper inom IT-infrastruktur, nätverk och operativsystem
 • Erfarenhet av outsourcing
 • Förmåga att formulera tekniska säkerhetsfrågor på ett tydligt och begripligt sätt
 • Erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor

Som person har du ett genuint tekniskt intresse och för att trivas i rollen som IT-säkerhetsansvarig bör du vara driven, prestigelös och ha erfarenhet av att hålla utbildningar. Då du kommer att arbeta med IT-säkerhetsfrågor tillsammans med våra outsourcingleverantörer och kommunens verksamheter ställs höga krav på god samarbetsförmåga. I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Ansök senast: 2016-09-25

Referensnummer: A606787

Kontakt 

Pär Wiker IT - chef
08-580 28 225

Fackliga företrädare

Reza Soltani SACO
08-580 288 73
Susanne Johansson Kommunal
08-580 291 96
Anders Gonzalez Vision
08-580 285 30

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Urval sker löpande, välkommen in med din ansökan!