Polismyndigheten

Teknikspecialist Brandvägg till IT-avdelningen, drift och infrastruktur

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 september 2016
Stängs
den 4 oktober 2016
Ref:
C8402/2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter tidigare 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten har blivit en enrådighetsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla it-tjänster till hela Polismyndigheten.
It-drift och infrastruktur ska ha helhetsansvar för utförande av tjänster inom verksamhetsområdet samt stödja utvecklingsprojekt och förvaltningar. Indelning av verksamheten ska göras med utgångspunkt från processmässiga och tekniska samordningsmöjligheter, klient/server, infrastruktur samt nät och övervakning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare i gruppen Brandvägg förväntas hög säkerhetsmedvetenhet.
I gruppens arbetsuppgifter ingår drift och utveckling av Polisens nätsäkerhetsinfrastruktur för att den kontinuerligt ska motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, säkerhet samt för att denna ska förändras mot virtualiserade och automatiserade nätverksmiljöer.
Förutom daglig drift, kräver tjänsten ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsinitiativ inom och i närliggande kompetensområden.
Inom ansvarsområdet ingår även att delta i analyser av nätverkstrafik för detektering av trafikmönster, felsökning och planering av framtida behov.
Du kommer även att vara en viktig länk i kontakterna med övrig verksamhet, både inom it-avdelningen och med andra delar av Polismyndigheten samt med leverantörer.

Kvalifikationer

 • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom relevanta teknikområden d.v.s. god kunskap om bakomliggande teorier och principer inom kompetensområdet.
 • Goda kunskaper inom design och underhåll av nätverk samt kunskaper inom it-säkerhet förutsätts.
 • Erfarenhet av drift och utveckling av nätverk i segmenterade nätverksmiljöer.
 • God analytisk förmåga gällande felsökning i brandväggsloggar och nätverk.
 • Arbetslivserfarenhet av att arbeta strukturerat inom flera parallella projekt
 • Behärskar svenska och engelska språken väl i tal och skrift

Meriterande

 • Goda tekniska kunskaper inom brandväggar, främst Check Point och Palo Alto
 • Goda tekniska kunskaper inom Sourcefire/FirePOWER
 • Goda tekniska kunskaper inom Bluecoat
 • Goda tekniska kunskaper inom lastbalanserare (F5)
 • Erfarenhet av att driva egna utvecklingsuppdrag samt delta i utvecklingsuppdrag som omfattar flera teknikområden
 • Goda tekniska kunskaper inom nätverksprodukter från HP, Cisco och Juniper

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har:

 • God förmåga att prioritera, då tempot stundvis är högt.
 • En mycket god analytisk förmåga och ska kunna uttrycka den på ett pedagogiskt sätt. Som individ är du en självgående lagspelare med hög servicekänsla och målmedvetenhet, samt leverans i fokus.
 • Har förståelse för medarbetarskap samt besitter förmågan att verka lugnande i en stressad omgivning.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Mer information om uppdraget lämnas av Peter Frisk vid Polismyndigheten, tfn: 010-563 86 45.

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Kent Söderlund, Fackförbundet ST, tfn 0722-21 27 50; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.

Ansökan

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!