Polismyndigheten

Teknikspecialist LAN & WAN till IT-avdelningen, drift och infrastruktur, i Stockholm

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 september 2016
Stängs
den 4 oktober 2016
Ref:
C8397/2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter tidigare 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten har blivit en enrådighetsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla it-tjänster till hela Polismyndigheten.
It-drift och infrastruktur ska ha helhetsansvar för utförande av tjänster inom verksamhetsområdet samt stödja utvecklingsprojekt och förvaltningar. Indelning av verksamheten ska göras med utgångspunkt från processmässiga och tekniska samordningsmöjligheter, klient/server, infrastruktur samt nät och övervakning.

Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare i gruppen LAN och WAN förväntas hög säkerhetsmedvetenhet.
I gruppens arbetsuppgifter ingår drift och utveckling av Polisens nationella infrastruktur för LAN och WAN, vilket inkluderar olika nätelement såsom routrar, switchar och brandväggar.
Gruppen ansvarar även för design, utveckling och implementation av kommunikationslösningar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, säkerhet samt för att denna ska förändras mot virtualiserade och automatiserade nätverksmiljöer.
Förutom daglig drift, kräver tjänsten kräver ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsinitiativ inom och i närliggande kompetensområden.
Inom ansvarsområdet ingår även att delta i analyser av nätverkstrafik för detektering av trafikmönster, felsökning och planering av framtida behov. Du kommer även att vara en viktig länk i kontakterna med övrig verksamhet, både inom it-avdelningen och med andra delar av Polismyndigheten samt med leverantörer.

Kvalifikationer

För att utföra arbetsuppgifterna krävs:

 • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom relevanta teknikområden d.v.s. god kunskap om bakomliggande teorier och principer inom kompetensområdet.
 • Goda kunskaper inom design och underhåll av nätverk samt kunskaper inom it-säkerhet förutsätts.
 • Erfarenhet av drift och utveckling av nätverk i segmenterade nätverksmiljöer.
 • God analytisk förmåga gällande felsökning i nätverk.
 • Arbetslivserfarenhet av att arbeta strukturerat inom flera parallella uppdrag.
 • Behärskar svenska och engelska språken väl i tal och skrift.

Meriterande:

 • Goda tekniska kunskaper inom nätverksprodukter från CISCO, HP och Juniper
 • Erfarenhet av implementation av nätverksvirtualiseringslösningar, exempelvis EVPN och Netware NSX
 • Erfarenhet av implementation, drift och felsökning av trådlös kommunikation
 • Erfarenhet av Infoblox
 • Erfarenhet av att driva egna utvecklingsuppdrag samt delta i utvecklingsuppdrag som omfattar flera teknikområden

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har:

 • God förmåga att prioritera, då tempot stundvis är högt.
 •  En mycket god analytisk förmåga och ska kunna uttrycka den på ett pedagogiskt sätt. Som individ är du en självgående lagspelare
 • Hög servicekänsla och målmedvetenhet, samt leverans i fokus.
 • Har förståelse för medarbetarskap samt besitter förmågan att verka lugnande i en stressad omgivning.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Mer information om uppdraget lämnas av Peter Frisk vid Polismyndigheten, tfn: 010-563 86 45.

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Kent Söderlund, Fackförbundet ST, tfn 0722-21 27 50; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, verkligen kan göra skillnad.

Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet upp-muntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhets-prövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.

Ansökan

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!