IT-Tekniker till Folkuniversitetet Stockholm

Plats
Stockholm, Stockholm
Annonserat
den 15 september 2016
Stängs
den 10 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Folkuniversitetet är just nu på en moderniseringsresa och de utökar med en erfaren tekniker för att hantera den dagliga driften i deras utbildningsmiljöer!

De rör sig mer mot lösningar som inte kräver fysisk närvaro och inom detta även en standardisering av klientplattformen. Det här arbetet är planlagt över ett antal år samtidigt som den dagliga driften skall säkerställas och här blir du som tekniker viktig. Din kompetens kommer att kunna bidra till djup och bredd inom olika lösningar som skall komma på plats, exempelvis användandet av nya verktyg eller system. Är du redo för nästa steg hos Folkuniversitetet, vi hoppas det!

Om Folkuniversitetet

Folkuniversitetets idé är att kunskap, förståelse och skapande ger människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet skall vara en naturlig mötesplats för människors fria kunskapssökande, för lärande, kulturupplevelser och möjlighet till reflektion. Folkuniversitetet är en värderingsstyrd verksamhet i ständig förändring - tron på allas rätt till kunskap. Just nu behövs din kunskap för att förstärka en användarvänlig och driftsäker IT-miljö - Kom och bli vår nya IT Tekniker!

Din Vardag

Som IT Tekniker jobbar du nära verksamheten och ansvarar för att säkerställa den dagliga driften samt tillgången till IT stöd. Du utför installationer, underhåller befintlig infrastruktur och klientapplikationer. Ärendehantering inkluderat felsök hör till din vardag och du möter ett brett spektrum av incidenter i din roll, vilket ger dig en varierad arbetsmiljö. I samverkan med servicedesk ger du support till användare och hanterar även enklare reparationer av mjukvaru- och hårdvarukomponenter. Du har tekniker-kollegor i Stockholm och det finns en serviceledare som du kan eskalera till. I din roll har du även möjlighet att vara med och utveckla förslag och lösningar i de teknikforum som finns, där samverkar du samt delar kunskap med kollegor i hela Sverige.

Annan information

Du är en serviceorienterad person med stort intresse för teknik och infrastruktur. Du har 3-5 års arbetslivserfarenhet inom området samt en gymnasial alternativt YH/KY utbildning med inriktning mot IT eller teknik. Med goda kunskaper inom PC- och/eller Mac datorer och med erfarenhet av Windows 7 samt server 2010/2012 kan du med lätthet se över och lösa olika situationer relaterat till bland annat operativsystem. Just Mac-kunskap är meriterande då det nu genomförs utbildningar där både personal, konsulter och elever använder dessa som verktyg inom exempelvis foto- och bildhantering. Du behöver grundläggande kunskaper inom AD och nätverk (Wifi, TCP/IP). Då du, vid behov, behöver resa i arbetet, är körkort ett krav.