Enhetschef Uppdragsledning till avd Applikation, enhet Uppdragsledning

7 dagar kvar

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 september 2016
Stängs
den 7 oktober 2016
Ref:
LSF-16-90487
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta med IT för framtidens sjukvård där din insats har stor betydelse för många? Arbetar du inom IT idag och är sugen på att gå vidare mot nya utmaningar? Är du en person med nyfikenhet, starkt personligt driv och förmåga att leverera? Då kan SLL IT vara arbetsplatsen för dig.

Vi söker nu till avdelning Applikation en ny enhetschef till enheten Uppdragsledning. Enheten består av 25 medarbetare som arbetar med operativa ledningsuppdrag såsom förvaltningsledning, projekt- och testledning samt processledning. Rollen som chef för denna enhet erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en spännande miljö där vi är en del i att förverkliga framtidens hälso- och sjukvård. Vår kultur kännetecknas av våra värdeord: kompetens, öppenhet, pålitlighet, affärsmässighet och samarbete. Vi arbetar aktivt med förbättringsarbete och tillämpar ett processorienterat arbetssätt där du självklart är med och påverkar och bidrar.

Arbetsuppgifter:

Som enhetschef har du leveransansvar med kostnads-/intäktsansvar för de delområden som enheten är ansvarig för. I det ansvaret ingår att säkerställa att förvaltningsplaner och nödvändig utveckling sker inom delområdet. Som enhetschef har du personalansvar för medarbetarna inom enheten där du säkerställer kompetensutveckling i harmoni med verksamhetens utveckling samt omvärldsbevakning inom området. Som chef ingår du i avdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet och ett brinnande intresse av

  • att leda seniora medarbetare som är operativa ledare
  • utveckling, förvaltning och leverans av IT-tjänster inom applikationsområdet med stort fokus på verksamhet
  • kund- och leverantörsrelationer
  • resultatuppföljning, både utifrån verksamhet och ekonomi.

Du har

  • en akademisk examen från universitet eller högskola som Ingenjör eller Systemvetare, eller annan relevant utbildning.
  • goda språkkunskaper i både svenska och engelska såväl i tal som skrift

Personliga egenskaper:

Som person har du chefs- och ledaregenskaper med ett intresse att ständigt utveckla både dig själv och dina medarbetare. Du besitter en analytisk förmåga och är strukturerad samt, kan skifta fokus mellan helhet och detaljer efter behov. Du är även en lagspelare med vana att coacha dina kollegor. Som ledare har du även god kommunikativ förmåga där du både kan vara tydlig och lyhörd.

Information om tjänsten lämnas av:

Avdelningschef Maria Ehrndal
tel: 08 -123 180 37

Fackliga företrädare:

SACO Mona Ternelius
tel: 08 123 178 30

Vision Anne-Lie Vestlund
tel: 08 123 142 80

Övrig information:

Vi har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar vår förvaltning avseende jämställdhet och mångfald.

Sista ansökningsdatum: 2016-10-07 refnr LSF-16-90487

Ansökningar per post eller e-post beaktas inte.

Stockholms läns landstings främsta uppgift är att se till att länets invånare har tillgång till en väl fungerande hälso- och sjukvård och kollektivtrafik. Landstinget ansvarar också för regionplanering och för att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i länet. Landstinget är en av de största ekonomiska aktörerna i Sverige med drygt 44 000 medarbetare.

Landstingsstyrelsens förvaltning stödjer landstingsstyrelsen i uppgiften att leda, styra och samordna landstingets verksamheter. I uppdraget ingår också att ta fram beslutsunderlag till den politiska organisationen samt ge service till den politiska ledningen.