Scania IT

Linuxtekniker inom High Performance Computing till Scania IT

1 dag kvar

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 16 september 2016
Stängs
den 2 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar och motorer. En viktig och snabbt växande del inom produktutvecklingsprocessen är teknisk beräkning. För att stötta denna verksamhet tillhandahåller Scania IT en HPC-beräkningsmiljö bestående av tusentals cpu-cores till Scanias produktutvecklings-avdelningar. Denna miljö används för att utföra de avancerade beräkningar och datorsimuleringar som krävs för att Scania skall fortsätta ligga i framkant av teknikutvecklingen inom tunga fordon. Vi söker nu en linuxtekniker inom området High Performance Computing (HPC).
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten som linuxtekniker inom High Performance Computing innefattar att du har ansvar för områdena Linux Workstation OS och Linux Virtual Desktop Infrastructure (Linux VDI). Som linuxtekniker har du frekventa kontakter med vår kund, simuleringsteamen på Scanias produktutvecklingsavdelningar för att bistå med lösningar inom Linux Workstation OS och Linux VDI. Du kommer även jobba mycket tillsammans med dina kollegor inom Scania IT som stöttar med system och teknik för att bygga och underhålla Scanias HPC-beräkningsmiljö.
 
Din profil
Vi söker dig som har:

  • Förmåga att leda dig själv och andra
  • Engagemang och driv att tillsammans med andra leverera, förenkla & förbättra
  • En god förmåga att skapa bra kund- och leverantörskontakter
  • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska
  • Akademisk utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
  • Mycket goda kunskaper i Linux 

Att arbeta i team men även självständigt när så krävs är naturligt för dig. Du är strukturerad, självgående, vågar ta egna beslut och har en stark servicekänsla. Vi tror även att du är en god kommunikatör som gillar att vara social med din omgivning.
 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta gärna Fredrik Hurtig (Gruppchef), 08-553 856 09 eller Mikael Tammi (Scania Rekryteringscenter), 08-553 711 74.
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.