Scania IT

Senior Lösningsarkitekt till Scania IT

3 dagar kvar

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 16 september 2016
Stängs
den 29 september 2016
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Sektionen Prospecting & Quotation inom Sales IT ansvarar för tjänsteutveckling och IT-leveranser till Commercial Operations på Scania. Vi arbetar inom hela systemutvecklingsprocessen, från konceptutveckling till implementation och produktion. Just nu genomgår dessutom Scania IT en mycket spännande förändring mot ett allt mer verksamhets- och flödesorienterat arbetssätt där agila arbetsmetoder och fasta högpresterande utvecklingsteam är en central komponent. Nu är det ett utmärkt tillfälle att kliva in i denna spännande resa.
 

Dina arbetsuppgifter

Som Lösningsarkitekt jobbar du med globala lösningar inom Scanias Sales-process. Du kommer att vara ansvarig för att hålla ihop våra lösningar inom Sales IT.

Några av huvudarbetsuppgifterna är att:

  • Vara med tidigt i uppdrag för att ansvara för att IT-lösningar realiseras i enlighet med krav från verksamheten
  • Se till att återanvändning av funktionalitet sker samt att säkerställa att de företagsövergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen
  • Tillsammans med andra arkitekter och våra utvecklingsteam ansvara för säkerställandet av att lösningen lever vidare under en lång tid

Din profil

Vi söker dig som har:

  • God förmåga att visualisera och ta fram hållbara tekniska lösningar som möter verksamhetens krav och följer Scania IT’s riktlinjer och tekniska plattform
  • Bra kommunikationsförmåga och är van att arbeta i team
  • Teknisk kompetens som sträcker sig över olika verksamhetsområden
  • Förmågan att föreslå och göra bedömningar av olika lösningsalternativ
  • Övergripande kunskap kring framtagning av arkitektur
  • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska
  • Akademisk utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet

Vi ser gärna att du även har erfarenhet i verktyget EA Sparx, UML och Informationsmodellering då detta är viktigt för livscykeln på de hållbara lösningarna.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

För att få veta mer om tjänsten kontakta Göran Henrixon (Gruppchef), 08-553 707 58 eller  Nina Lidbeck (Scania Rekryteringscenter), 08-553 713 74.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.