Folksam söker Teamcoacher, kravanalytiker, arkitekter och utvecklare inom Business Intelligence

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 september 2016
Stängs
den 9 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och skapa framtidens informationshantering på Sveriges största försäkringsbolag?

Som ett led i Folksams strategiska arbete för att bli ett mer modernt finansiellt företag förbättrar och effektiviserar vi vår informationsförsörjning. God informationsförsörjning förenklar våra medarbetares tillvaro och ger pålitligare underlag till analyser, rapporter och beslut i verksamheten. Genom detta ökar vi vår affärsmässighet och kundnytta.

Inom IT är det vi på Beslutsstöd, Business Intelligence, som säkerställer att dessa mål förverkligas. Vi ansvarar för informationsinsamling till ett gemensamt datalager (Data Warehousing) som utgör underlag för analys och rapportering.

Inom Business Intelligence söker vi nu förstärkning inom föjlande roller:

Förvaltningsledare IT och teamcoach
Som Förvaltningsledare IT ansvarar du för att planera, koordinera, prioritera och följa upp leveransen för att säkerställa den taktiska förflyttningen mot uppsatta mål för Beslutsstöd, i enlighet med pm3. Du ansvarar för budgetering och uppföljning av utfall. Du ser till att löpande utvärdera och effektivisera förvaltningsverksamheten. Du deltar i den transitering och offshoring som pågår inom delar av Beslutsstöds verksamhet.

Parallellt med förvaltningsledarrollen agerar du teamcoach för Beslutsstöds taktiska team. Du stöttar teamcoacherna för leveransteamen och verksamhetssidans Product Owner. Du ansvarar för Beslutsstöds samlade leverans.

Du har lång erfarenhet av agil utveckling och coachande ledarskap. Du är van att samordna flera parallella leveransteam och är mån om kontinuerligt förbättringsarbete. Du har en mycket god förmåga att själv strukturera, planera och organisera ditt och andras arbete i en ständigt föränderlig miljö.

Tillverkningsledare och teamcoach
Som tillverkningsledare samordnar du utvecklingsuppdrag inom Beslutsstöd som sträcker sig över flera sprintar. Du samarbetar med Product Owner, projektledare och förvaltningsledare, samt följer upp och kommunicerar uppdragens framdrift.

Samtidigt tar du rollen som teamcoach för ett eller flera leveransteam. Du ansvarar för teamets produktivitet, effektivitet och att teamet utvecklas i det agila arbetssättet. Du har flerårig erfarenhet av agil utveckling och coachande ledarskap. Du är van att leda leveransteam i det operativa arbetet och att driva kontinuerligt förbättringsarbete. Du har en mycket god förmåga att själv strukturera, planera och organisera ditt och andras arbete.

Kravanalytiker
Som kravanalytiker arbetar du i ett leveransteam i nära samarbete med affärsverksamheten för att fånga upp behov och krav. Du arbetar operativt med utvecklare och testare i planering och genomförande av uppdrag.

Vi söker både juniora och seniora kravanalytiker. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta agilt. Du är van att agera proaktivt i samarbete med verksamheten för att detaljera krav och säkerställa att dessa är genomförbara.

Systemdesigner och ETL-utvecklare
Som systemdesigner ansvarar du för att definiera vilka komponenter som ska tillverkas, deras funktionalitet samt hur de samverkar för att motsvara verksamhetens behov. Du ansvarar för kvalitetssäkring av systemdesign, ser till att den är konsistent med systemarkitekturen och att den är beskriven på ett sådant sätt att konstruktion kan ta vid.
Du är en senior ETL-utvecklare och har erfarenhet av komplext beslutsstödsarbete. Du har ett gediget intresse av att utvecklas inom dessa frågor och att stötta dina kollegor i deras utveckling. Du har mycket goda kunskaper om ETL DataStage och datamodellering. Du är väl bekant med Kimballmodellen.

SAS lösningsarkitekt
Som lösningsarkitekt för vårt leveransteam inom analys ansvarar du för att tillhandahålla miljöer och lösningar som motsvarar verksamhetens behov. Du föreslår långsiktigt hållbara designlösningar och koordinerar support och utbildning inom SAS.
Du är senior i din yrkesroll och har erfarenhet av SAS-programmering för SAS Base och SAS-EG. Erfarenhet av SAS-VA och SAS-Miner är meriterande.

SAS-utvecklare
Du arbetar för att optimera vår SAS-miljö och säkerställa att informationskällor finns tillgängliga. Du ger användarstöd till verksamheten och stöttar genom utbildning och förbättring av kod.

Du är senior i din yrkesroll och har erfarenhet av SAS-programmering för SAS Base och SAS-EG. Det är en fördel om du har arbetat med SAS i Linux-miljö. Erfarenhet av SAS-VA och SAS-Miner är meriterande. Du har teknisk bredd och insikt i SAS-plattformen, samt förmåga att driva och utveckla arbetsprocesser runt SAS.

Så söker du jobben

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 9 oktober 2016. Urval sker löpande och vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta gruppchef Stefan Lindqvist, stefan.lindqvist@folksam.se, 08-772 71 68.

Fackliga representanter:  FTF Tomas Berkesten 0708-31 65 12, Akademikerföreningen Pekka Mårtensson 08-772 63 11 och Handels Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.

 

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.