IT-chef som tar oss in i framtiden!

1 dag kvar

Rekryterare
Plats
Helsingborg, Malmö
Annonserat
den 20 september 2016
Stängs
den 26 september 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Med innovation, nytänkande och bra service gör vi allt för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Öresundskraft erbjuder smarta produkter, smarta val. Enkla fakturor, enkla svar. Allt i samklang med vår vision om att erbjuda bra, effektiva och hållbara lösningar för en bättre värld. Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. För mer information besök www.oresundskraft.se

 

Vi håller på att skapa ett nytt Öresundskraft för framtiden. För att möta förändringarna i vår omvärld - och ta vara på möjligheterna i energiomställningen. För att behålla konkurrenskraft - och bli starkare. För att bli vinnare, helt enkelt. Och det är här du kommer in. Du är vår nya IT-chef och ditt uppdrag är att ta våra nya IT-avdelning in i framtiden. En framtid där Öresundskraft är en ledande aktör inom hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vi erbjuder dig en fantastiskt spännande resa där du får vara med och påverka från start.​

 

OM TJÄNSTEN

I rollen ingår att styra, stödja och samordna bolagets IT-arbete med olika interna stakeholders, där vår Digitale ledare med team är en viktig kontakt. Du skall även stötta bolagets övriga affärer och verksamheter och på bästa sätt och skapa förutsättningar för lönsamhet, intern effektivitet och en god kundupplevelse. Du kommer ha en handfull direktrapporterande specialister samt en enhetschef med ett team på 15 personer. Själv rapporterar du till chefen för vår gemensamma funktion Strategi & Affärsutveckling.

Dina viktigaste ansvarsområden kommer vara:

Kontakt mot våra affärsområden och gemensamma funktioner.
Ansvar för It-strategi och policies.
Drift, förvaltning och utveckling av koncerngemensamma system.
Ansvar för integrationsplattformen.
Ansvar för It-säkerhet.
Tillhandahålla digital arbetsplats samt telefoni.
Tillhandahålla IT helpdesk med service och support.
Kategoriansvarig för inköp av IT-relaterade upphandlingar och inköp.

Då vi vill skapa en kultur som är mer marknads- och affärsorienterad har du också en viktig roll att spela som förändringsledare och inspiratör. Öresundskraft satsar på IT och vi erbjuder dig att få verka i en möjlighetsorienterad miljö, där vi alltid välkomnar utveckling och förändring. Du är fri att agera, för bästa resultat samt för att föra organisationen och It-strategin framåt. Vi satsar på hållbara medarbetare och personer som vill utveckla och utvecklas. Passar det in på dig?

OM DIG

I denna rekrytering lägger vi stor vikt på dina personliga egenskaper och vem du är som ledare. Du ska ha goda ledaregenskaper och verkat i en ledarposition minst 3- 5 år. Erfarenhet av IT-strategi och Microsoftplattformen, även kunskaper kring ITIL och förvaltningsmodellen PM3 är en förutsättning. Dokumenterade resultat av förändringsarbete och/eller större implementationsarbeten är ett krav, också erfarenhet från både process- och projektbaserat arbete. Meriterande med övriga systemkunskaper inom Sharepoint, BizTalk, integrationer, och affärssystem. Som person är du trygg i din ledarroll, driven, ödmjuk och tydlig. Du är en förändringsledare som ser lösningsfokuserat och affärsmedvetet på våra processer. Du är kommunikativ och lägger stort engagemang på de mjuka värdena i din ledarroll.

KONTAKT

I denna rekrytering jobbar vi med Experis IT och rekryteringskonsult Sophie Dalebjer. För frågor angående tjänsten hänvisar vi till henne på sophie.dalebjer@se.experis.com alt. 040-660 63 33.

Då urval sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast möjligt dock senast den 16 oktober. Vi ser fram emot din ansökan!

FACKLIG KONTAKT

Henrik Wangsell, Akademikerna, 042-490 3820

Peter Johansson, Ledarna, 042-490 3506

Vesna Sulejic, Vision, 042-490 31 64