Verksamhetsarkitekt med intresse för informationsarkitektur

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 september 2016
Stängs
den 10 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en verksamhetsarkitekt med intresse för verksamhetsarkitektur till avdelningen IT Kundnära. 

IT Kundnära bidrar till att Folksams kunder upplever ett oväntat bra möte genom att tillhandahålla ett behovsanpassat och effektivt informations- och processtöd. Våra kunders upplevelse av Folksam och vårt varumärke påverkas av hur vi lyckas med detta. IT Kundnära behöver ligga i framkant i den tekniska utvecklingen och förstå kundens ändrade beteende för att bidra till att skapa en marknadsfördel för Folksam. Vi har en stor utmaning i att modernisera informations- och processtöd i hög takt, samtidigt som vi konsoliderar system och levererar för att möta verksamhetsbehov. Vi stödjer hela koncernen och måste hantera ökade tvärfunktionella krav. Vi behöver vara nyfikna på och testa olika modeller vad gäller exempelvis styrning, sourcing och utveckling för att stödja de olika verksamheterna på bästa sätt. För att möta förändrade behov av kompetens som uppstår i och med förflyttningen behöver vi säkerställa att vi kan attrahera och utveckla rätt kompetens.

 

Det här gör du som verksamhetsarkitekt på Folksam

Du befinner dig mitt i händelsernas centrum på Folksam! I detta nu skapas nya lösningar och arbetsredskap som kommer att finnas med i företaget under lång tid framöver och rollen som verksamhetsarkitekt är en central del i att se till att detta händer. Här finns driv och framåtanda, vi är med och påverkar framtiden. Dessutom har vi roligt tillsammans när vi gör det! I rollen som verksamhetsarkitekt har du en nära dialog med affärsrepresentanter för att tidigt i utvecklingsskedet fånga behov av utveckling/ förändring. Du driver även framtagandet av en strategisk plan för verksamhetsområdets arkitekturförflyttning och analyserar omfattning, tar fram konsekvensanalyser och beslutsunderlag i arkitektoniska frågor. Du ansvarar även för informationsarkitekturen inom Kundmötet, och driver utvecklingen av informations- och processmodeller för att möta upp mot verksamhetens krav.

Vidare är du ett operativt stöd till verksamhetsanalytiker och leveransteamen i arbetet och medverkar till att starta upp, stödja och följa upp arkitekturarbetet i projekt och uppdrag. I din roll som verksamhetsarkitekt blir du naturligt ledare för det arbete som görs tillsammans med verksamhetsanalytiker och andra arkitekturroller inom IT Kundnära. Vi jobbar med kontinuerliga förbättringar av såväl arkitekturen såväl som vårt arbetssätt och du medverkar till att löpande säkerställa att arkitekturarbetet utvecklas.

Är du den vi söker?

Kommunikation och förankring är en viktig del av arbetet och vi söker dig som är kommunikativ, är van att ha en dialog och kan skapa en bra relation med olika roller inom organisationen. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, samt kommunicerar arkitektur på ett tydligt och målgruppsanpassat sätt i hela organisationen. Vidare är du flexibel och arbetar pragmatiskt utifrån givna förutsättningar samtidigt som du verkar för förbättringar och är uthållig. Du har även mod att agera efter egen övertygelse när så behövs. Du har förmåga att ta egna initiativ samt leda, planera och prioritera arkitekturarbetet inom området på ett effektivt och självständigt sätt. Du har ett starkt engagemang som smittar av sig i arbetsgruppen.

Vår utveckling sker idag med agila metoder och du har erfarenhet av att jobba enligt Lean och med agila metoder och vi ser gärna att du har bred erfarenhet av agil arkitekturstyrning såsom SAFe. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med processmodelleringsverktyget EA Sparx. Vi ser även att du har examen från universitet/ högskola, eller motsvarande. Du har även goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Folksamgruppen har olika affärsmodeller i bolagen och det är meriterande om du haft liknande roll på ett större företag tidigare. Vi strävar efter att ha verksamhetsarkitekter som har bred bas att stå på gällande verksamhetsarkitektur därför är det mycket meriterande om du har erfarenhet av angränsande områden såsom affärsutveckling, verksamhetsanalys och lösningsarkitektur. 

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har ovanligt schyssta anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet?

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 10 oktober 2016. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef: Anna Hård af Segerstad, 08-772 65 73, anna.hard-af-segerstad@folksam.se.

Fackliga företrädare: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, leif.blomqvist@folksam.se Akademikerföreningen, Pekka Mårtensson 08-772 63 11, pekka.martensson@folksam.se Handels, Mikael A Carlsson 0708-31 51 32, mikael.a.carlsson@folksam.seVi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.