Lösningsarkitekt som vill skapa ett oväntat bra kundmöte

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 september 2016
Stängs
den 10 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu två lösningsarkitekter till gruppen Arkitektur & verksamhetsanalys inom avdelningen IT Kundnära med inriktning Digitala kanaler samt CRM.

 

IT Kundnära bidrar till att Folksams kunder upplever ett oväntat bra möte genom att tillhandahålla ett behovsanpassat och effektivt informations- och processtöd. Våra kunders upplevelse av Folksam och vårt varumärke påverkas av hur vi lyckas med detta. IT Kundnära behöver ligga i framkant i den tekniska utvecklingen och förstå kundens ändrade beteende för att bidra till att skapa en marknadsfördel för Folksam. Vi har en stor utmaning i att modernisera informations- och processtöd i hög takt, samtidigt som vi konsoliderar system och levererar för att möta verksamhetsbehov. Vi stödjer hela koncernen och måste hantera ökade tvärfunktionella krav. Vi behöver vara nyfikna på och testa olika modeller vad gäller exempelvis styrning, sourcing och utveckling för att stödja de olika verksamheterna på bästa sätt. För att möta förändrade behov av kompetens som uppstår i och med förflyttningen behöver vi säkerställa att vi kan attrahera och utveckla rätt kompetens.

Det här gör du som lösningsarkitekt på IT Kundnära

Du kommer befinna dig mitt i händelsernas centrum på Folksam! I detta nu skapas nya lösningar och arbetsredskap som kommer finnas med i företaget under lång tid framöver och rollen som lösningsarkitekt är en central del i att se till att detta händer. Här finns driv och framåtanda, vi är med och påverkar framtiden. Dessutom har vi roligt tillsammans när vi gör det! 

I rollen som lösningsarkitekt ansvarar du för realisering av lösningar för att uppfylla inkomna krav & behov på våra leveranser och för att säkerställa att framtagna lösningar ligger i linje med vår målarkitektur och systemstrategi. Du har ett nära samarbete med övriga arkitekter i gruppen och leveransteamen. 

Vi jobbar med kontinuerliga förbättringar av såväl arkitekturen såväl som vårt arbetssätt och du medverkar till att löpande säkerställa att arkitekturarbetet utvecklas. Både CRM området och digitala kanaler genomgår en större förnyelseprocess. Du kan därför förvänta dig ett varierat och spännande arbete där vi strävar mot att använda ny teknik så att det gagnar våra kunder.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av utveckling inom digitala kanaler, digital tjänsteutveckling och/ eller CRM lösningar i en agil miljö. Du har tidigare erfarenhet av att utveckling inom Java, Javascript och HTML5. Erfarenhet av framtagande av målgruppsanpassade digitala tjänster baserat på kundanalys är meriterande. Då Folksam är en koncern med flera olika affärsmodeller i de olika bolagen och det är meriterande om du haft liknande roll på ett större företag tidigare. Vidare har du erfarenhet av att jobba enligt Lean och med agila metoder och vi ser gärna att du har bred erfarenhet av agil arkitekturstyrning såsom SAFe. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med processmodelleringsverktyget EA Sparx. Vi ser även att du har examen från universitet/ högskola, eller motsvarande. Du har även goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Kommunikation och förankring är en viktig del av arbetet och vi söker dig som är kommunikativ och van att ha en dialog samt kan skapa en bra relation med olika roller inom organisationen. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, samt kommunicerar arkitektur på ett tydligt och målgruppsanpassat sätt i hela organisationen. Vidare är du flexibel och arbetar pragmatiskt utifrån givna förutsättningar samtidigt som du verkar för förbättringar och är uthållig. Du har även mod att agera efter egen övertygelse när så behövs. Du har förmåga att ta egna initiativ samt leda, planera och prioritera arkitekturarbetet inom området på ett effektivt och självständigt sätt. Du har ett starkt engagemang som smittar av sig i arbetsgruppen.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har ovanligt schyssta anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 10 oktober 2016. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef: Anna Hård af Segerstad, 08-772 65 73, anna.hard-af-segerstad@folksam.se.

Fackliga företrädare: FTF, Leif Blomqvist, 08-772 70 10, leif.blomqvist@folksam.se Akademikerföreningen, Pekka Mårtensson, 08-772 63 11, pekka.martensson@folksam.se Handels, Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32, mikael.a.carlsson@folksam.se.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.