Systemansvarig för patientkallelse till Data & Telekom till Karolinska Universitetssjukhuset

Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 september 2016
Stängs
den 16 oktober 2016
Ref:
K-16-170256
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största sjukhus och tillsammans med Karolinska Institutet leder vi den medicinska utvecklingen i Sverige. För oss är sjukvård, forskning och utbildning lika viktiga delar i arbetet för att förlänga och förbättra människors liv. Vårt mål är att alla patienter ska få en god och säker vård av hög kvalitet. Karolinska Universitetssjukhuset omsätter drygt 15 miljarder kr och har cirka 16 000 medarbetare.
IT på Karolinska vill ligga i framkant av denna utveckling och ta vara på de tekniska möjligheter som redan finns och som kommer att utvecklas i framtiden för att underlätta och förbättra vården för både patienter och medarbetare och vi söker dig som vill vara med och på denna spännande resa.

Det kommer vara ett stimulerande arbete i en kunskapsintensiv organisation med möjlighet att åstadkomma förbättringar för sjukhuset och dess patienter, i förlängningen för dig eller någon du känner. Du kommer till en organisation i en spännande fas av förändring och utveckling med möjlighet att påverka hur IT för vården kommer se ut i framtiden. Arbetsuppgifter: Inom Drift och Infrastruktur söker vi nu en systemansvarig som ska arbeta med systemlösningar för patientkallelse och akutlarm mm inom sjukhuset.

Dagens lösningar bygger på avancerade system för patientkallelse från AMAB samt larm och meddelandehantering från Ascom.

Kunskaper om IP- infrastruktur, nät design, wifi-nät är ett krav då dagens lösningar kring både telefoni och patientsignalering kräver detta.

Du kommer ha ett delansvar för våra telefonisystem som Teleopti, Vision80/20, TeleQ samt våra växlar som idag driftas av Telia. Du kommer arbeta med att säkerställa att den kravställning vi gör är utifrån verksamhetens behov. Ditt ansvar att säkerställa verksamhetsnytta i leveranser och projekt.

I övrigt utföra förvaltningsaktiviteter i enlighet med beslut i förvaltningsplanen. Då vi har många stora installationer och aktiviteter kring uppstart av NKS så kan det förekomma arbeten på obekväm arbetstid.

Kvalifikationer:

I rollen ingår:

  • Driftmöten med leverantörer
  • Delta i tester och utveckling av tjänster och system
  • Förvalta och stödja verksamheten avseende datakommunikationslösningar, fast och trådlöst
  • Delta i projektarbeten för nya NKS samt andra nyetableringar/ombyggnationer inom Karolinska
  • Driva egna projekt eller delta som projektmedlem för frågor som berör tele- och datakommunikationslösningar
  • Agera användarstöd och support till verksamheten
  • Vara kravställare, stödja, planera och utbilda vår växeltjänst
  • Utföra förvaltningsaktiviteter i enlighet med beslut i förvaltningsplanen

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från större organisationer och då specifikt inom något av områdena Telefoni och Datakom.

Meriterande är också om du har erfarenhet av MDM system. Kanske har du deltagit i projekt för etablering av MDM system eller arbetat med förvaltning av MDM system.

Erfarenhet från förvaltningsstyrningsmodellen pm³ och/eller ITIL är önskvärd. Personliga egenskaper: Som person är du strukturerad och lösningsorienterad och tycker om att arbeta med informatik och IT-stöd.

Du har en god analytisk förmåga och kan förstå och bedöma förändringskrav och driva processer kring utrednings- och förändringsuppdrag.

Du trivs med att arbeta både strategiskt och operativt. Vidare är du kommunikativ och pedagogisk och kan på ett enkelt sätt förklara tekniskt komplexa processer.

Information om tjänsten lämnas av:

Förvaltningsledare Teknik

Jan Eriksson
tel: 0737-46 26 76
epost: Jan Eriksson

Fackliga företrädare:

SACO Eva Thimgren-Varenius
tel: 070-420 36 86
Visions exp
tel: 08-517 725 725

Sista ansökningsdatum: 2016-10-16 refnr K-16-170256

Vi tar emot ansökningar löpande så skicka in din ansökan redan idag. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.