Scania IT

Automationsingenjör till Scania IT

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 21 september 2016
Stängs
den 9 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SCADA gruppen inom Order to Delivery på Scania IT ansvarar för förvaltning av applikationer som stödjer Scanias produktionsenheter samt driver projekt för att förbättra vår leverans. Vi har support- och driftansvar för ett antal system inom området Produktion och Automation. Nu söker vi en Automationsingenjör, till vår produktionsenhet i Södertälje.
 

Dina arbetsuppgifter
Som dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer du att arbeta med: 

  • Utveckling och förvaltning av automationssystem
  • Support av produktionskritisk utrustning
  • Systemunderhåll av lokala SCADA system
  • Utföra installationer som t.ex. PLC, PC, och server
  • Supportera användare

 
Din Profil
Vi tror att du har relevant högskoleutbildning inom Automation eller motsvarande praktisk erfarenhet. Du har mångårig erfarenhet av att jobba som automationsingenjör, och är förstås intresserad av att lära dig mer och vill utvecklas både på det tekniska och personliga planet.
 
Goda kunskaper från supportarbete med kritiska automationssystem och annan produktionsnära utrustning är en självklarhet. Du har sedan tidigare  erfarenhet av PLC/SCADA system. Vi önskar vidare att du goda kunskaper i WinCC, Step 7 eller motsvarande.
 
Du har en god analytisk förmåga, kan se sammanhang på en övergripande nivå, men kan även djupdyka för att lösa mer tekniska problem. Dina personliga egenskaper kännetecknas av ansvarskänsla, social kompetens och kvalitetsmedvetenhet. Vidare är du strukturerad, vågar ta egna beslut och har en stark servicekänsla. Vi tror även att du är en god kommunikatör, som har lätt för att samarbeta och samverka. Det är också viktigt att du kan ta egna initiativ och arbeta självständigt
 
Engelska är vårt koncernspråk som du, förutom svenska, behöver behärska i både tal och skrift. Då placeringsort är Södertälje förutsätter vi att du bor där eller i närområdet.
 
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.
 
Ytterligare information
Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Patrik Svensson (Gruppchef), +46 8 553 830 13 eller Ann-Louise Rova (Scania Rekryteringscenter),  +46 8 553 715 16.
 
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.