Wise IT

Supporttekniker - teknisk hjälte till servicedesk

Rekryterare
Plats
Stockholm, Stockholm
Annonserat
den 21 september 2016
Stängs
den 10 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du användarnas superman i IT-knipor?

Vår kund efterlyser nu förstärkning till deras servicedesk och söker därför en medarbetare till IT supportteamet.

Om Wise IT

Wise IT:s uppgift är att hitta rätt person till rätt IT-jobb. Som grund är vi experter på IT och utifrån det skapar och utvecklar vi starka relationer med vassa IT-personer samtidigt som vi utmanar våra kunder att möta verksamhetens och omvärldens krav. När vi för samman människa och IT kan vi ta nästa steg och bygga framtidens IT-organisationer - tillsammans.

Om denna position

En vanlig dag på jobbet ger du support via telefon, mail och fjärrstyrning, loggar in i ärendehanteringssystemet och sorterar och prioriterar ärenden allteftersom de kommer in, för att slutligen lösa majoriteten. Resterande ärenden eskaleras vidare till andralinjen.

Exempel på arbetsuppgifter är felsökning, kontoadministration, installation av program samt diverse kommunikationsproblem. Du kommer även att få rycka in och hjälpa till där behovet uppstår, vare sig det gäller lättare IT-problem eller mer avancerade. Jobbet passar sig som trivs med/kan jobba både självständigt och i team då ärendena ibland kräver samarbete kollegor emellan. Medan du sitter och skapar tickets och löser ärenden av olika karaktär kommer du sitta i fräscha lokaler med ett gäng trevliga kollegor.

Är du den vi söker?

Arbetet ställer krav på såväl hög serviceförmåga som tekniskt kunnande varför vi ser att du har grundläggande teknisk kunskap och praktisk erfarenhet av arbete i helpdesk. Har du även gymnasial IT-utbildning och/eller YH- eller KY-utbildning inom IT-området är det en fördel.

För tjänsten ska du ha kunskaper i/erfarenhet av:

  • Support i Windowsmiljö

  • Active Directory

  • Exchange/Outlook

  • Ärendehanteringssystem

  • Citrix

  • Remote-verktyg

  • Windows Server 2008/2012 (önskvärt)

  • Nätverkskunskap (önskvärt)

Personlighetsmässigt vill vi att du har:

  • En pedagogisk ådra och kan förklara på ett lättbegripligt sätt

  • Driv och vilja att lära.

Tjänsten ingår i vår konsultverksamhet vilket innebär att du blir anställd av Wise IT och jobbar som konsult ute hos vår kund.

För att söka tjänsten svarar du på 5 snabba frågor och skickar ditt cv till Malin Reisner på malin.reisner@wiseit.se

Välkommen med din ansökan!