Länsförsäkringar AB söker IT specialister inom beslutsstöd

Plats
Stockholms län
Annonserat
den 26 maj 2016
Stängs
den 31 oktober 2016
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Till avdelningen IT-leverans Kund- och Kanalstöd på Länsförsäkringar AB söker vi fyra specialister till förvaltningsobjektet Beslutsstöd. Dina blivande kollegor arbetar såväl med projekt som förvaltning inom området beslutsstöd. Gruppen ansvarar för styrning av den outsourcade verksamheten samt den totala IT-leveransen.

Beslutsstödsområdet är ett prioriterat utvecklingsområde då vi bedriver verksamhet både inom försäkring och bank. Här finns komplexa utmaningar när information från samtliga affärsområden ska sammanställas för att möjliggöra analys av både affär och kund. Grunden för arbetet är vidareutveckling av en lösning som baserar sig på en ny arkitektur. Arbetet bedrivs i programform och styrs långsiktigt av en verksamhetsdriven roadmap.

Om jobbet

Som specialist blir ditt huvudsakliga uppdrag att utifrån verksamhetens behov och önskemål om förändringar på systemen dokumentera och strukturera dessa i form av IT-krav för den outsourcade IT-utvecklingen. Du kommer att jobba i nära samarbete med såväl verksamhetsrepresentanter som andra specialister och externa leverantörer.

Rollen objektspecialist finns på den operativa nivån inom den objektnära förvaltningen. Du är vår expert inom något eller några av områdena inom Beslutsstödsområdet.

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT och som har god förståelse för såväl IT- som verksamhetsfrågor. Du är en erfaren kravhanterarare som kan fånga verksamhetens behov och omvandla dem till dokumenterade system krav. Vi ser att du har god erfarenhet av att arbeta i projektform och i projekt som tillämpar ett agilt arbetssätt.

Vidare vill vi att du har

  • Akademisk examen, gärna som Systemvetare eller motsvarande
  • Erfarenhet av DW/BI på en teknisk nivå
  • Erfarenhet av arbete med BI-verktyg
  • Erfarenhet av arbete med IIW
  • Erfarenhet av försäkrings-/bankverksamhet
  • Erfarenhet att omvandla verksamhetens krav till informations- (affärs- och bearbetningsregler) och teknisk designspecifikation

​Du som person är en strukturerad och noggrann person med god analytisk förmåga som har förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. Du har stort fokus på problemlösning och har förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Slutligen tror vi att du är både är proaktiv i ditt sätt att tänka och agera, är målmedveten, drivande och tålmodig. Du är rak och tydlig i din kommunikation, är utåtriktad och nätverkande samt har en stark förmåga att entusiasmera din omgivning. Vi tror också att du är mycket initiativrik med en god helhetssyn och förståelse för beroendesamband.

Vi erbjuder dig en unik arbetsgivare - våra kunder

Det gör att engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Välkommen till en arbetsgivare som inte är som alla andra!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Lena Wassén, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 859 02, lena.wassen@se.experis.com.
Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.

Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.


Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag
http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/