Scania IT

Lösningsarkitekt Microsoft Dynamics AX till Scania IT

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 9 juni 2016
Stängs
den 1 december 2016
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania IT söker Lösningsarkitekt som vill ta en ledande roll med huvudansvar för Dynamics AX-lösningarna tillsammans med oss på Scania IT. Scania IT förvaltar globalt Microsoft Dynamics AX med installationer i 30 länder. De närmaste åren utför vi, förutom förvaltning och uppgraderingar, även flera stora, globala implementationsprojekt. Dynamics AX-sektionens medarbetare består av ett 40-tal applikationsspecialister, testare och utvecklare m fl. roller och även andra lösningsarkitekter. Vi levererar idag företrädesvis mot Scanias kommersiella led där Dynamics AX tar allt större plats.

Dina arbetsuppgifter

Som AX lösningsarkitekt arbetar du i projekt och förvaltning inom vertikalerna: Finans, Logistik och Produktion.

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Utifrån din djupa kunskap om applikationen ta fram verksamhetsanpassade lösningar inom ramen för systemets standard
  • Ta fram tekniska lösningar på anpassningar och integrationer som möter verksamhetens krav
  • Ansvara för att lösningarna kan leva vidare under en lång tid genom att väl förankra och dokumentera de lösningar du väljer

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att du:

  • har flera års erfarenhet av Microsoft Dynamics AX, såväl funktionellt som tekniskt/arkitekturellt
  • har god förmåga att analysera, föreslå, och göra bedömningar av, olika lösningsalternativ som möter verksamhetens krav och processer
  • har erfarenhet av facilitering, analys och prototyparbete
  • har en djup förståelse av ditt branschområde och kan ta huvudansvar för lösningar inom flera vertikaler
  • har erfarenhet av projekt- och förvaltningsarbete inom stora organisationer med integrationer mot andra system
  • har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT

Du kan uttrycka dig obesvärat på svenska och engelska i både tal och skrift. Du är driven, engagerad och leveransfokuserad och besitter en mycket god kommunikativ förmåga samt är van vid såväl självständigt arbete som att arbeta i agila team, med dess prioriteringar och mål.

Vi tror att du som söker likaväl kan vara en fullfjädrad arkitekt som att du kan ha arbetat som applikationsspecialist inom Dynamics AX på en eller företrädesvis flera vertikaler under några år och är redo att ta nästa steg i din karriär genom att utvecklas till mjukvaruarkitekt.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information

För att få veta mer om tjänsten kontakta Mats Andersson, (Rekryteringscenter), 08-553 821 47 eller Helena Westman, (gruppchef), 08-553 505 92.

Ansökan

Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev. Urval och ev kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden med viss reservation för semesterperioden v29-32.

Välkommen med din ansökan!