Scania IT

Testare till Agilt team inom Scania IT

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 15 maj 2017
Stängs
den 1 juni 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Gruppen IKCE inom Scania IT ansvarar för leveransen av den egenutvecklade applikationen Ramas som stödjer Scanias verksamhet inom eftermarknad i processen Contracted Services. Gruppen består av 26 medarbetare och är uppdelad i tvärfunktionella leveransteam. Tillsammans täcker teamen applikationens hela livscykel: nyutvecklings- och implementeringsprojekt samt löpande vidareutveckling och förvaltning. Några nyckelord som beskriver arbetsformerna är: Agile, Lean, Epics and User stories, Feedback loop, Retrospective, Visualization.

Applikationen Ramas används för administration av reparations- och underhållskontrakt för fordon, inklusive hantering av finansiella flöden till och från återförsäljarnas affärssystem. Ramas är i dagsläget implementerat i 34 länder och rullas löpande ut till nya marknader.

De senaste åren har nya serviceprodukter tillsammans med krav på förändrat och utökat process-stöd medfört mer dynamisk funktionalitet samt många nya integrationer med andra system. I arbetet med förvaltning och vidareutveckling ställs det därför mycket höga krav på konsekvensanalyser vid databasaktiviteter och förändringar i applikationen.

Vi söker nu en testare brinnande intresse för teknik och erfarenhet av automatisering till vårt agila team. Vi kan erbjuda dig en grupp med stort engagemang, mycket arbetsglädje med goda möjligheter till personlig utveckling.


Dina arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna inom området förväntas bestå av: 
  • Agil test med ansvar för planering, genomförande och rapportering av system- och regressionstester
  • Testautomatisering dels fristående och dels inom ramarna för kontinuerlig integration
  • Planerande och genomförande av utforskande testning enligt definierade metoder t.ex. Sessionsbaserad testning
 
Din profil
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom IT och arbetat några år inom testområdet med fokus på testautomatisering. Du har goda kunskaper om SQL. Kanske har du en bakgrund som utvecklare inom .NET.Du har god förståelse i systemutvecklingsprocessen och dess livscykel.
 
Vi ser gärna att du de senaste åren har arbetat med test i agila miljöer och använt metoder som Scrum eller Kanban.
 
Som person är du strukturerad, driftig och prestigelös. Du har hög social kompetens och gillar att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter och att hjälpa andra. Du ser ständiga förbättringar som en del av ditt dagliga arbete.
 
Eftersom vi är ett globalt företag så skall du, förutom svenska, behärska engelska mycket bra i såväl tal som skrift.
 
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

 
Ytterligare information

Kontakta gärna Helena Dimitriou (Gruppchef), 08-553 811 70 eller Sandra Rosengren (Recruitment Centre), 08-553 708 59.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
Urval och ev. intervju kan komma att ske löpande under ansökningstiden.


Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20163526 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.
 
 

Liknande jobb

Liknande jobb