Microsoftspecialist inom AD Active Directory / Filecluster - jobb i Borås Stad

Rekryterare
Plats
Borås
Annonserat
den 12 september 2016
Stängs
den 9 november 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Nu behöver vi förstärka med en erfaren Microsoftspecialist med inriktning avancerad AD - Active Directory och/eller Microsoft Cluster Services

Arbetsuppgifter:

  • Hantera avancerad AD - Active Directory, Group Policies i Microsoft Server och / eller arbeta med Filkluster baserat på MS Cluster Services
  • Drift och proaktivt arbete inom AD - Active Directory, Exchange m.fl. Microsoft Filecluster Services
  • Delta i projekt och uppdrag inom området
  • Stötta kollegor och vara teknisk expert inom området
  • Hantera en eller flera produkters livscykelhantering - lifecycle management.

Kvalifikationer:

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med IT inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt. För att lyckas i rollen ser vi helst att du har ca 3-5 års professionell erfarenhet av arbete med Microsoft Server och / eller Microsoft Cluster Services. I övrigt har du mycket goda generella kunskaper inom Microsoft infrastruktur och har arbetat i komplexa miljöer.

Det är starkt meriterande om du har certifiering inom Microsoft MCSA Windows Server 2012 och/eller MCSE Server Infrastructure. Är du kompetent inom Exchange Server så är det också meriterande.

Som Microsoftspecialist inom AD - Active Directory eller Cluster Services arbetar du i tät dialog med såväl interna som externa kontakter. Det är viktigt att du har hög social kompetens samt att du har lätt för att kommunicera och etablera och underhålla kontakter. Du är strukturerad och håller god ordning. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska. Du brinner för MS IT-Infrastruktur och vill utvecklas kontinuerligt inom ditt område. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå i tjänsten. Vi har en rad bra personalförmåner och arbetstidsförkortning. Vi satsar på att på trivsel genom gemensamma aktiviteter även utanför jobbet

Ansökan:

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT / rekryteringskonsult Omar Burazerovic som nås på tel 0703-774932 samt omar.burazerovic@se.experis.com. Ansök via mail märkt ”Borås Stad - Microsoftspecialist” eller via verktyget, du kan knyta din Linkdeindprofil till ansökan för snabbansökan.

Vänligen vänta inte till slutdatumet med att ansöka då rekryteringsprocessen pågår löpande, ansök snarast möjligt. Lycka till.

Mer om Borås Stad

Servicekontoret utgör kommunens interna basresurs för den tekniska och administrativa utförarverksamheten. Vi arbetar under företagsliknade former inom t.ex. anläggning, fastighetsservice administration och IT. Vi är ca 350 anställda och har en omsättning på ca 400 Mkr. Vår verksamhet spänner sedan den 1 januari 2011 från anläggningsarbeten, fastighetsservice, verkstadsmekanik till IT-service, central redovisningsservice, löneservice, tryckeri och telefonväxel.

Dataservice underlättar vardagen med hjälp av värdeskapande IT för Borås Stads bästa.
Vi har driftsansvar för hela Borås Stads nätverk som idag består av en modern Microsoftbaserad plattform med ca 8000 datorer och ca 25 000 användare. Nätet är uppdelat mellan ett administrativt och ett pedagogiskt nät. Dataservice består av tre enheter; två tjänsteleveransteam och ett utvecklingsteam. Till detta kommer en stabsfunktion med ekonomi, administration och kund. Vi är nu inne i slutfasen av MSKD projektet där vi migrerat till en modern Microsoft miljö med bl.a. nytt AD - Active Directory, Exchange, Lync, SCCM och SCOM.

AD Active Directory ADFS GPO Group policies MCSA MCSE Exchange Borås Microsoft Specialist Lync MSKD