Backend Utvecklare till Observify

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 september 2016
Stängs
den 14 december 2016
Kategori
Systemutvecklare
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Observify/Webbutveckling/Produktutveckling/Utveckling/Backend/Objektsorientering/PHP/MySQL/ Unix/Linux

Anslut dig till oss och var med när ett spännande företag sätter sitt avtryck på marknaden!

Vi är ett relativt nystartat företag med säte i Stockholms hjärta – Kungsholmen. Just nu befinner vi oss i startgroparna med många händelserika år framför oss med internationell expansion; vi har nämligen en mycket spännande produkt vi lägger mycket tid och kärlek på att utveckla – Observify.

Vi värderar vår personal högt och prutar inte på personlig utveckling. Om du har rätt inställning så finns alla förutsättningar att lyckas i din karriär hos oss!

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av webb- och produktutveckling med fokus på back-end. Vi på Observify erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du får arbeta med flera långsiktiga produkter med hjälp av senaste programmeringstekniken. I din roll som back-end utvecklare kommer du att bli en värdefull medlem av vårt team och erhåller stor möjlighet att vara med och göra skillnad i vår framtida resa.

Som person brinner du för att bygga och utveckla nya produkter och är angelägen om att prova nya koncept och teknologier. Du har en bra bredd i din kompetens och tycker det är kul att ta egna beslut och driva egna projekt. Vidare tror vi att du har en ödmjuk inställning till att dela dina kunskaper med dina kollegor så att utvecklingsteamet som helhet kan förbättras tillsammans.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar med långsiktiga projekt där vi bygger avancerade produkter från grunden i nära samarbete med våra kunder och använder de bästa verktygen för jobbet. Webbplattformen baseras främst på PHP och MySQL men vi använder också andra plattformar såsom exempelvis ElasticSearch, Riak och Redis vid behov. Du förväntas att kunna implementera nya funktioner och lösa problem med redan deployad kod vid behov, men också att aktivt presentera förslag på förbättringar och framtida möjligheter för våra web-plattform.

För att lyckas hos oss behöver du ha erfarenhet inom objektorienterad PHP och MySQL. Du har även koll på LAMP-stacken. Praktisk erfarenhet av HTML, CSS och JavaScript är viktigt samt en gedigen förståelse för Linux/ UNIX. Dessutom ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta agilt, med exempelvis Scrum metodik. Har du även erfarenhet av andra programmeringsspråk och av system som bearbetar stora datamängder är det givetvis ett stort plus.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering på Kungsholmen i Stockholm.

Låter detta intressant? Välkommen in med din ansökan!

Observify består är ett gäng originella personligheter med stor passion för det vi jobbar med. Dessa två ingredienser skapar en skön dynamik där vi får mycket gjort och samtidigt har kul på kuppen. Då vi är ett snabbväxande företag så ser vi till att vara snabbfotade för att hantera förändringar. Vi jobbar tight i ett team och lämnar eventuella egon vid dörren. Vi strävar efter att vara bäst på marknaden genom att bygga genomtänkta koncept med upplevelsen i fokus.

I denna rekrytering samarbetar vi med IDG Rekrytering och Ledarskap. Urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan omgående till stefan.tingshammar@idg.se. För mer information kring ansökan kontakta Stefan på telefon; 0735-050670.