Network Services

Senior Projektledare till Network Services

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 juli 2017
Stängs
den 31 juli 2017
Kontakta
Elisabeth Ljungqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
 Som tillväxtbolag expanderar vi ständigt och behöver nu utöka vår organisation med en Senior Projektledare till vårt kontor i Stockholm.

Du erbjuds en rolig och utmanande tjänst i ett expansivt, stabilt och ekonomiskt välmående företag. Nyckeln till framgång för Network Services ligger i ett fokus på kärnverksamheten i kombination med ett fokus på den enskilde medarbetarens vidareutveckling

För att trivas hos oss är det viktigt att du känner igen dig i dina kollegor på Network Services som är lärande, professionella och samtidigt avslappnande i sin stil och i sitt sätt att lösa problem. För oss är det viktigt att du har roligt på jobbet!

Arbetsuppgifter

Projektledning ingår som en naturlig del i vårt tjänsteutbud, och förekommer oftast där vi ansvarar för migreringsprojekt, nätverksinstallationer och helhetsåtaganden mot våra kunder. Denna verksamhet växer och vi behöver förstärka teamet med en projektledare.

Uppdragen är oftast hos någon av de större nätoperatörerna i Sverige eller på vår egen avdelning för integration där leveransen omfattar installationsprojekt med säkerhetslösningar, trådlöst samt routing/switching. Uppdragslängden varierar och kan vara allt från ett par veckor till åtaganden som löper över flera månader.

Mycket av arbete hos våra kunder bedrivs i projektform och du kommer att leda detta arbete i presalefasen, projektinitieringsfasen, förstudier, projektgenomförandet och projektuppföljningen. Projekten kan handla om migrering av kunder, siter och nätelement samt optimering/kostnadsbesparing av/inom transmissionsnät.

Projektledarrollen hos oss präglas av att driva projekt inom fasta nät- och mobiloperatörer (telekomoperatörer), driva installationsprojekt; Managed Services, kommunikationslösningar samt att driva projekt i våra kunders operativa verksamhet. Arbetet kan vidare innefatta helhetslösningar och kundleveransprojekt.

Din profil

Du har minst 10 års erfarenhet av IT/telekommunikationsbranschen där du de senaste 5 åren arbetat med totalprojektledning; förstudie, kostnadsestimeringar, tidsestimering, bemanning, dokumentation, avgränsningar samt av att driva flera parallella projekt samtidigt.

Vidare ser vi följande som eftertraktad kompetens:

  •          Erfarenhet av kommunikationslösningar
  •          Erfarenhet av program management
  •          Vana av att rapportera till styrgrupper
  •          Erfarenhet av att arbeta enligt agila-metoder
  •          Projektledarcertifiering
  •          Erfarenhet av installationsprojekt
  •          Allmän förståelse för större nätverk, främst (stora nätägare) operatörsnätverk gärna med inriktning på transmissions och IP nät.
  •          God förståelse för den ekonomiska aspekten. Allmän förståelse för projektekonomisk uppföljning, budget och prognos.
  •          Med fördel erfarenhet av hantering av underentreprenörer/entreprenadtjänster
  •          Erfarenhet av att leda delprojekt är meriterande

Körkort och flytande i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person trivs du med att projektleda andra och dig själv och dina projektmedlemmar bruka beskriva dig som drivande, pedagogisk, prestigelös, ansvarstagande och duktig på att prioritera. Din sociala, positiva och drivna förmåga har framgångsrikt lett till goda och långsiktiga kundrelationer. 

Om oss

Network Services är tillsammans med Datametrix Skandinaviens största specialist- och tjänsteföretag inom IT-infrastruktur och drift. Network Services grundades 2004 och blev i januari 2017 förvärvade av Telenorägda Datametrix. Tillsammans är vi över 450 anställda och erbjuder kundanpassade lösningar och managerade tjänster inom nätverk och IT-säkerhet samt kvalificerade konsulttjänster inom data- och telekommunikation. Vårt mål att bli bäst inom kommunikation, nätverk och säkerhet!

Network Services erbjuder en spännande arbetsplats på ett företag med stark tillväxt. Vårt mål är att alla som arbetar hos oss skall må bra och ha kul tillsammans. Du får dessutom arbeta med branschens mest erfarna konsulter, tekniker och säljare.

Låter det intressant?

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag genom att klicka på “Sök jobbet”. Du behöver bara lägg in dina kontaktuppgifter samt bifoga cv och personligt brev eller söka med din LinkedIn-profil – det tar bara någon minut!