Kampanjtekniker / Marketing Automation Specialist till SPP

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 september 2016
Stängs
den 22 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Företaget
SPP är en del av Storebrand, tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av pensionslösningar för företag, organisationer och privatpersoner. SPP har idag drygt 500 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Till vår uppdragsgivare SPP söker vi en analytisk Kampanjtekniker / Marketing Automation Specialist till Marknadsenheten och avdelningen Kundutveckling & Insikt vars uppgift är att bidra med insikter om samt öka interaktionen med SPP:s kunder.

SPP är ett bolag där kundresan och kundens upplevelse är i fokus. De arbetar agilt och gör flera satsningar inom området kund och inom det digitala. Tack vare de olika satsningar har behovet av kunddialoger ökat varför SPP nu behöver förstärka med ytterligare en Kampanjtekniker/Marketing Automation specialist. Ditt ansvar blir att skapa tekniska förutsättningar för automatiserade flöden i ett team bestående av sju personer där kulturen präglas av samarbete och öppenhet. Är du intresserad av att vara med på SPPs fortsatta resa och vara den som bidrar till att vidareutveckla kunddialogen kan detta vara rollen för dig.

I rollen som Kampanjtekniker/Marketing Automation Specialist kommer du att ansvara för kampanjhanteringsverktyget Portrait och utifrån avdelningens behov säkerställa att nödvändiga och effektiva kundflöden finns uppsatta. Du kommer även vara drivande i att vidareutveckla hanteringen av verktyget.

I ditt ansvar ingår bl. a. att:

  • Ansvara för att designa och utveckla kommunikationsdialoger och kampanjaktiviteter (i Portrait Dialogue)
  • Omsätta verksamhetskrav till kunddialoger och kampanjaktiviteter
  • Säkerställa att löpande kunddialog och kampanjaktiviteter fungerar optimalt
  • Ansvara för att kvalitetssäkra utgående dialoger; från målgruppsurval till design och web tagging
  • Ansvara för att marknadsföringslagen och personuppgiftslagen följs i urvalen
  • Ansvara for att SPP är uppdaterade på utveckla organisationens förmåga att dra nytta av de möjligheter som marketing automation verktyg möjliggör

Du kommer att arbeta nära kollegorna på avdelningen som bl a består av ytterligare en marketing automation specialist, projektledare, planerare och marknadsanalytiker.

Tjänsten ger dig goda möjligheter att påverka samt göra ett tydligt avtryck inom SPP.

Erfarenhet, utbildning och person
För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du tidigare har arbetat ca 3-5 år som antingen kund/CRM analytiker, inom Business Intelligence/databaser eller inom digital kommunikation och med en önskan om att närma dig tekniken. Du har erfarenhet av B2C och av ett marketing automation verktyg, är det dessutom Portrait ser vi det som en merit.

Det är en fördel om du har en relevant högskoleutbildning och ett stort tekniskt intresse. Har du dessutom kunskap i SQL och/eller kan programmera är det meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning för rollen.

I denna rekrytering värderar vi de personliga egenskaperna högt. Vi söker dig med en god logisk förmåga och med ett strukturerat arbetssätt. Du är pålitlig och resultatinriktad och därmed mån om att leverera med hög kvalité. Även om ditt fokus ligger på tekniken vill vi att du är kundorienterad. Är du dessutom kommunikativ och pedagogisk ser vi det en fördel. För att passa in på avdelningen och på SPP vill vi dessutom att du är prestigelös och lyhörd.

Låter det intressant?

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar SPP med Level Recruitment. Vid frågor vänligen kontakta Amelie Löjdahl på 08-120 50 428. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Level Recruitment är ett heltäckande specialistrekryteringsföretag inom rekrytering med search samt headhunting med fokus på centrala befattningar inom svenskt näringsliv men med uppdragsgivare över hela Norden. Inom ramen för våra olika specialistområden strävar vi efter att alltid vara tidseffektiva och leverera bästa möjliga kvalitet. Vårt mål är din framtid!
För mer info kring våra olika tjänster och affärsområden är du välkommen att besöka vår hemsida www.levelrecruitment.se.

Kontaktperson:

Amelie Löjdahl 08-120 50 428