LINUX Sysadmin till CHALMERS - Ledigt Jobb i Göteborg

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 22 september 2016
Stängs
den 24 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Chalmers Center for Computational Science and Engineering, (C3SE) är ett av sex nationella centrum med superdatorsystem i Sverige som svarar för beräkningsteknisk modellering och drift av högpresterande LINUX (HPC) och lagring. C3SE tillhandahåller hårdvarustöd och är västsveriges nod i det nationella metacentrat SNIC (Swedish National Infrastructure for Computing). C3SE samverkar även med forskargrupper och organisationer inom tekniska/vetenskapliga beräkningar såväl nationellt som internationellt.

Bakgrund

Vi söker nu två stycken LINUX Systemadministratörer, en junior sysadmin med 1-2 års erfarenhet och en erfaren sysadmin med mångårig erfarenhet. Vi är ett erfaret team på avdelningen C3SE som idag driver flera beräkningskluster och cloudmiljöer för Chalmers och SNIC -Swedish National Infrastructure for Computing.

Vi arbetar idag med tekniker såsom OpenStack, OpenNebula, CentOS, Kluster, Virtualisering, HPC, IaaS, Cloud, med flera. Är du duktig på något som inte nämns i meningen innan denna, ser vi det som något meriterande och du får gärna övertyga oss om din favorits förträfflighet! Vi sneglar också på tekniker som Ansible, Docker och LXC.

Arbetsuppgifter & Personlig utveckling inom :

 • Drift av kluster och molnmiljöer
 • Utveckling och driftsättning av nya Linuxsystem
 • Utvecklingsprojekt inom användarstöd, systemhantering och övervakning
 • Underhåll av systemprogramvara samt applikationsprogram
 • Delta i utvecklingsprojekt inom HPC-området (High performance Computing)
 • Utvecklingsprojekt inom Chalmers & SNIC
 • Övervakning hårdvara & tjänster
 • Användarsupport
 • Dokumentation kring uppsättning, användning med mera

Kvalifikationer

 • Dokumenterad erfarenhet från drift av Linuxbaserade system
 • God kommunikationsförmåga på engelska i både tal och skrift

Vad Chalmers erbjuder dig

Chalmers C3SE har en oerhört spännande och unik högteknologisk Linuxmiljö som är baserad på den allra senaste tekniken inom hårdvara och mjukvara som bjuder på en riktigt spännande utveckling och utmaning för alla inbitna entusiaster som vill växa och utvecklas vidare i rollen som LINUX sysadmin.

Personliga egenskaper

För att trivas och prestera väl, måste du kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du är lugn och förtroendeingivande och har lätt för att skapa relationer. Andra egenskaper vi ser som positiva är flexibilitet, struktur, genuint intresse och att du har god initiativförmåga. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. Som LINUX sysadmin på Chalmers erbjuds du möjlighet till stor frihet i planering och utförande av uppdrag och ges stor möjlighet till personlig utveckling.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Chalmers med Experis IT. Vi vill ha din ansökan så fort som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Registrera din ansökan via www.experis.se. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Omar Burazerovic på tel 0703-774932, eller via email omar.burazerovic@se.experis.com.

Välkommen med din ansökan!

 

Om Chalmers

Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom åtta styrkeområden; Energi, Informations- och kommunikationsteknologi, Livsvetenskaper och teknik, Materialvetenskap, Nanovetenskap och nanoteknologi, Produktion, Samhällsbyggnad och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter.Chalmers har omkring 11 000 studenter och 2 500 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!