IT-beställare med inriktning projektledning till kommun med framåtanda

Rekryterare
Plats
Partille, Västra Götaland
Annonserat
den 23 september 2016
Stängs
den 23 oktober 2016
Ref:
A610153
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 37 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 800 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

Partille kommun köper IT-drift från extern leverantör och all IT infrastruktur förutom nätverk köps som tjänst. För att följa upp driftavtal, beställa nya eller förändra befintliga IT-tjänster finns fem IT-beställare som organisatoriskt tillhör kommunkontoret.


Arbetsbeskrivning

Övergripande arbetsuppgifter

Som IT-beställare har du en projektledarroll för utvecklingsprojekt inom IT-området och arbetar i nära samarbete med verksamhetens systemansvariga. Du följer upp avtal och beställer utveckling av nya och befintliga IT-tjänster genom en tät dialog med externa leverantörer. På eget initiativ ser du behov av IT-stöd och kan omvandla dessa till en komplett kravspecifikation.

Digital ambassadör 

Som IT-beställare har du en viktigt i roll i kommunens digitaliseringsarbete. Vi letar efter dig som har höga ambitioner och vill påverka. I Partille värdesätter vi ditt engagemang och din delaktighet. Tillsammans med dina kollegor vill du göra Partille lite bättre.  
Genom relationsinriktat samarbete med verksamhetens processägare inspirerar du som IT-beställare och ger tekniskt stöd för verksamhetsutveckling. I rollen driver du arbetet framåt, utifrån verksamhetens förutsättningar och skapar resultat och goda relationer med verksamhetsutvecklare och systemägare i organisationen. Partille är ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar kommun med korta beslutsvägar där du har stora möjligheter att påverka i delar som verkligen betyder något. I arbetet ingår att framställa instruktioner, digitala guider och processbeskrivningar för hur olika IT-tjänster kan användas i kommunen.


Kvalifikationer

Allmänna 

Högskoleexamen med inriktning mot IT, t ex systemvetare, dataingenjör eller motsvarade kunskap/utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig. Flera års erfarenhet av att leda systemutvecklingsuppdrag inom förvaltning och projekt. Strukturerad med en problemlösande analysförmåga. Erfarenhet av outsourcing och kravställande av applikationsdrift är meriterande. Rollen innebär många interna och externa kontakter, vilka ställer krav på att du är kommunikativ, både i tal och i skrift.

Tekniska 

Goda och dokumenterade kunskaper i serverplattformen baserad på MS Windows Server. God kännedom och erfarenhet av olika autentiseringsmetoder och federationslösningar. Erfarenhet av molntjänster och meriterande med erfarenhet av Office 365 och Google Apps. God kännedom och erfarenhet av MS SQL.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Flera års arbete inom IT-området är ett krav.


Kontakt
Per Wikström IT-chef, 031-7921167, per.wikstrom@partille.se


Övrigt
Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.