Identity and Access Management Platform Responsible till If

Rekryterare
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 23 september 2016
Stängs
den 18 november 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

If är det ledande nordiska skadeförsäkringsbolaget med 3,6 miljoner kunder och 6 900 anställda. Vi koncentrerar oss på skadeförsäkring för att kunna erbjuda våra kunder - både privatpersoner och företag - de bästa produkterna och den bästa servicen. Läs mer om företaget på www.if.se.

Framtidens tekniska möjligheter och snabba förändringstakt ställer höga krav på området Identity and Access Managemet. Området utgör en central funktion på If och är ett av Ifs satsningsområden. Som ett resultat av detta ska nu en helt ny plattform etableras för Identity and Access Managemet. Vi söker nu rätt person att leda denna plattformssatsning i rollen som Identity and Access Management Platform Responsible.

Tjänsten är placerad inom avdelningen Core Infrastructure och enheten Workplace Services. Core Infrastructure ansvarar för all infrastruktur inom If med allt från provisionering av arbetsstationer till mobila plattformar, nätverk, molnlösningar, storage, SQL- och javaplattformar mm. Workplace Services har fram tills nu fokuserat på två plattformar Collaboration och Workstation vars båda huvudfokus är att leverera moderna, uppdaterade och effektiva lösningar som gör Ifs IT-användares arbete så smidigt och sömlöst som möjligt. De omfattas bl a av mail, Skype for Business, SharePoint, AD, remote access mm. En tredje plattform för Identity and Access Managemet ska nu etableras och komplettera de övriga två. Stort fokus är att nyttja molntjänster för att skapa bättre, stabilare och mer kostnadseffektiva lösningar för användarna.

I rollen som Identity and Access Management Platform Responsible ingår bl a att

 • Etablera den nya plattformen inom enheten Workplace Services
 • Huvudansvar för plattformen och dess arkitektur
 • Skapa och underhålla en roadmap för plattformen och dess tjänster och se till att de möter Ifs nuvarande och framtida behov
 • Se till och följa upp att all utveckling inom området görs enligt plan och strategi
 • Ekonomiskt ansvar för operationella kostnader och investeringar för plattformen
 • Forma och leda ledningsgruppen för plattformen, Platform Decision Group
 • Driva arbetet och den dagliga verksamheten kring plattformen och vid behov delta i incidenthanteringen


Din bakgrund

För att vara framgångsrik i rollen krävs praktisk erfarenhet av Microsofts verktyg och system inom Identity and Access Managemet så som AD, Azure AD, FIM och ADFS. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom IT-säkerhet och/eller goda kunskaper inom området.

Som person bör du:

 • ha stort eget driv och uthållighet
 • ha goda kommunikativa färdigheter och förmåga att skapa goda relationer med olika intressenter i verksamheten
 • vara kundorienterad, service minded och samtidigt en lagspelare och god kollega
 • ha en positiv inställning till att lära nytt och ta dig an nya utmaningar
 • ha förmågan att se helheterer och översätta det till funktionell arkitektur

Vi förväntar oss att du har relevant akademisk utbildning samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och ett nordiskt språk.

Tjänsten är placerad på Ifs huvudkontor i Stockholm.


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar If med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com. Du söker tjänsten via mail eller genom att registrera ditt CV på www.experis.se.

Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.