UX Unicorn till SPP

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 september 2016
Stängs
den 26 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Företaget

SPP är en del av Storebrand och tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av pensionslösningar för företag, organisationer och privatpersoner. SPP har idag ca 500 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm.


Arbetsuppgifter och tjänsten

Till vår uppdragsgivare SPP söker vi dig som vill ha en ledande roll inom User Experience. Du kommer tillhöra avdelningen för IT Digital and Mobile vars uppgift är att utveckla externa webbar och inloggade tjänster för SPPs kunder.

SPP är ett bolag där kundresan och kundens upplevelse är i fokus, och flera satsningar görs inom det digitala. Är du intresserad av att vara med på SPPs fortsatta resa och vara den som bidrar till att vidareutveckla upplevelsen för kunden kan detta vara rollen för dig.

I rollen som UX Unicorn är du ansvarig för SPPs digitala design tillsammans med UX teamet Storebrand. Du kommer koda gränssnitt, ansvara för User Experience samt skapa designlösningar i agila tvärfunktionella team.

I ditt ansvar ingår bl. a. att:

  • Ansvara för samarbete och koordinering med UX Storebrand gällande
  • designlösningar, nya lösningar och designförslag.
  • Ta fram lösningsförslag i samarbete med Business Analysts och UX
  • Skapa prototyper i Bootstrap, Balsamiq och Axure samt optimera för browser
  • Parprogrammera med systemutvecklarna
  • Göra EpiServer-lösningar samt bygga design till templates.
  • Utarbeta och göra designförslag i Photoshop
  • Vara deltagare i användbarhetstester samt göra online tester i Optimal workshop.

Tjänsten ger dig goda möjligheter att påverka samt göra ett tydligt avtryck inom SPP.


Erfarenhet, utbildning och person

Vi söker dig som är nyfiken och vill ligga i framkant vad gäller trender inom designstandarder. För att vara framgångsrik i denna roll har du arbetat minst 5 år som webb- och mobildesigner med en stark förståelse för mobila plattformar som iOS och Android. Vi vill att du har djup kunskap i HTML5, CSS3(Less), JavaScript samt färdigheter i Bootstrap, Balsamiq samt Axure. Du kan även jobba i designverktyg som Photoshop.

Det är en fördel om du har en relevant utbildning och har arbetat agilt tidigare. Goda kunskaper i svenska är en förutsättning för rollen.

I denna rekrytering värderar vi de personliga egenskaperna högt. Vi söker dig som är kommunikativ och med en förmåga att självgående aktivt samarbeta med tvärfunktionella team. Du är ansvarstagande, flexibel och har förmåga att behålla fokus i snabba förändringar. Vi söker en person som är passionerad inom webb och mobil!

Vill du ta ett stort ansvar och vara en nyckelperson samt skapa den bästa digitala kundupplevelserna? – Då kan rollen som UX Unicorn på SPP vara rätt för dig!


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SPP med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta Anna Smedberg på 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!