Polismyndigheten

Juniora Javautvecklare till IT-avdelningen, Stockholm

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 oktober 2016
Stängs
den 28 oktober 2016
Ref:
C8735/2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten ersätter tidigare 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium. Myndigheten har blivit en enrådighetsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Som anställd vid Polisens IT avdelning får du vara delaktig i att bidra till ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden så som operativ verksamhet, utredningsverksamhet, underrättelseverksamhet och kansli- och stödverksamhet.

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare kommer du att arbeta med utveckling av nya och befintliga system, huvudsakligen skrivna i Java och närliggande tekniker och även arbeta med databaser, skript, skriva dokumentation och ha kontakt med driften. Det är mycket viktigt för it-avdelningen att medarbetarna har god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Systemutveckling i java med närliggande tekniker
 • Genomföra tester av egen kod
 • Hantera dokumentation kopplat till utvecklingen
 • Samverka med andra grupper inom och utom avdelningen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller
 • motsvarande akademisk examen inom it
 • Kunskap om Java EE
 • Kunskap om MySQL eller Oracle
 • Kunskap om agil utveckling
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande:

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Javascript, Eclipse EJB3, Hibernate och JSF
 • Maven/Ant, MySql och Jboss version 6 eller senare.
 • Versionshanteringsverktyget GIT
 • JSP och taglibs
 • Testdriven utveckling
 • Certifikat- och säkerhetslösningar
 • JIRA eller motsvarande verktyg för agil utveckling

Personliga egenskaper:

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en personlig drivkraft, van vid att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter där förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Vi ser även att du fortfarande är nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna göra det både på egen hand och ibland via utbildningar. Dessutom krävs förmåga att kunna orientera sig i en stor och komplex organisation med många kontaktytor både internt på it-avdelningen men även i kärnverksamheten inom Polismyndigheten.

Kontaktpersoner

Åsa Månsson 010-56 41684

Facklig företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Kent Söderlund, Fackförbundet ST, tfn 0722-212 750; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Mer om anställningen

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!