Är du en modern IT arbetsplats Arkitekt?

Rekryterare
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 30 september 2016
Stängs
den 31 december 2016
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tieto söker flera positiva ”IT arbetsplats”- arkitekter till affärsområdet Workspace Services där totalt 200 personer arbetar. I Sverige är vi 60 arkitekter och specialister inom området och kunderna består av stora privata bolag samt publika verksamheter.


Om tjänsten

Vill du vara med och driva utvecklingen inom ”IT arbetsplats” med vår produktprotfölj Tieto Energized Workspace? I så fall så är du mer än välkommen till oss. Idag har vi en ledande position inom ”IT arbetsplats” och kommer nu att ta slutanvändarens upplevelse till nästa nivå. Du kommer att arbeta som arkitekt och aktivt påverka och säkerställa att våra kunder har en uppdaterad och modern miljö där slutanvändarna upplever hög tillgänglighet, flexibilitet och att de är produktiva var de än befinner sig. Du kommer tillsammans i ett mindre team arbeta mot fler kunder och i flera parallella projekt samtidigt, något som både du och våra kunder får nytta av då du tar till dig erfarenheter från olika verksamheter och behov.

Tieto Energized Workspace är en full portfölj av IT-arbetsplatstjänster och funktioner. Tieto tar helhetsansvar för en produktiv IT arbetsplats med hög kvalitet och bra upplevelse för våra kunder. Vi bygger detta erbjudande på etablerade verktyg från globala leverantörer så som Microsoft SCCM, Citrix XenApp & XenDesktop, MobileIron EMM etc.

Som arkitekter kommer du arbeta med och ansvara för:

 • våra kunders utveckling inom IT Arbetsplats
 • presentera vårt erbjudande och förändringsprojekt för kund.
 • förstå kundernas verksamhetsbehov och omvandla dem till IT
 • tillsammans med kunden säkerställa ”roadmap” för framtiden
 • leda moderniseringen av större IT miljöer med fokus på IT arbetsplatstjänster
 • vid behov arbeta operativt för att implementera lösningen.
 • Delta operativt i arbetet med att implementera lösningen

Din bakgrund
Vi söker dig med rådgivande och konsultativ kompetens med intresse för att utveckla vår affär. För att trivas i rollen har du tidigare:

 • arbetat med större IT miljöer i rollen som arkitekt eller projektledare
 • genomfört större förändringsprojekt och modernisering inom IT arbetsplats.
 • Kompetens och erfarenhet av Windows Device Management med SCCM och Intune mot miljöer med Windows 7 och Windows 10
 • arbetat med uppgraderingar av exempelvis ovan nämnda verktyg och system.
 • tagit fram handlingsplaner och genomfört dem på ett effektivt sätt
 • presenterat lösningsförslag och förmedlat dess verksamhetsnytta.
 • Kompetens och erfarenhet inom ett eller flera av följande områden och verktyg, Virtuella klienter, EMM, Citrix XenApp/XenDesktop och MobileIron är meriterande.
 • Aktivt utvecklat dig själv som person och din kompetens.

Som person är du social och kommunikativ. För dig är det självklart att leverera bra service till våra kunder. Du har en förmåga att driva och självständigt leverarea bra kvalitet samtidigt som du kan samarbeta med andra och vara en teamspelare. Vi vill att du är intresserad av att aktivt utvecklar dig själv som person och din kompetens.
Passar du in i beskrivningen och är sugen att ta nästa steg i din karriär kan vi på Tietos erbjuda stor potential för utveckling och karriär, chans att ha en stor personlig påverkan på vår affär samt vara en del i en stor och växande verksamhet.


Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Tieto med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Lena Wassén, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 859 02, lena.wassen@se.experis.com.

Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten. 
Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Tieto är Nordens största IT-tjänsteföretag och erbjuder helhetslösningar för näringsliv och offentlig sektor. Företaget verkar på global nivå inom produktutveckling samt via globala leveranscenter.  Vårt mål är att utveckla företag och samhälle med hjälp av IT samt skapa våra kunder att transformera sina verksamheter. Vi tror på utveckling och resultat som märks. Tieto grundades 1968 och har huvudkontor i Helsingfors. Vi är cirka 14 000 anställda i ungefär tjugo länder och har en omsättning på cirka 1,6 miljarder euro. Aktien är listad på NASDAQ OMX i Helsingfors och Stockholm. Mer information hittar du på www.tieto.se