Länsförsäkringar AB söker IT-arkitekt inom LIV-försäkring

Plats
Stockholms län
Annonserat
den 30 september 2016
Stängs
den 1 december 2016
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra. Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag > http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Det digitala mötet med kund står i centrum för Länsförsäkringars omfattande satsning inom digitalisering. Som ett led i att förstärka leveranskapaciteten inom den digitala satsningen söker vi nu en IT-arkitekt inom LIV-försäkring till IT-avdelningen på Länsförsäkringar AB.


Om jobbet

Som IT-arkitekt kommer du vara med och ansvara för arkitektur inom domänen LIV-försäkring. Domänen ska tillgodose att alla våra 23 försäkringsbolag får tillgång till IT-lösningar som stöttar affären på bästa sätt. Du kommer att arbeta med att säkerställa en fortsatt framgångsrik transformation in i den digitala framtiden.

Tillsammans med övriga IT-arkitekter och domänarkitekten ansvarar du för domänens arkitektur, principer och riktlinjer. Här ingår även att säkerställa att IT-lösningarna möter verksamhetens behov avseende funktionalitet, kostnadseffektivitet, förändrings- och förvaltningsbarhet samt för den arkitektoniska kanalsamverkan. I din roll ingår även ansvaret kring omvärldsbevakning för domänen samt att leda och kommunicera med externa utvecklare och systemleverantörer i mer tekniska frågeställningar. Du kommer att ha strategiska dialoger med beslutsfattare inom verksamhet och it, med våra leverantörer samt övriga arkitekter.

Som IT-arkitekt kommer du att ingå i arkitekturfunktionen på Länsförsäkringar AB under ledning av chefsarkitekten. Härigenom erhålls ett väl fungerande kontaktnät till övriga arkitekter samt styrning och samordning mot gemensam arkitektur. Arkitektfunktionen är organiserad i gruppen Arkitektur och IT-säkerhet i IT-styrningsavdelningen och virtuellt i ett antal IT-förvaltningsgrupper. Denna tjänst är placerad i gruppen Domän LIV i avdelningen IT-leverans LIV & SAK.


Vem är du?

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha erfarenhet av att arbeta med framtagning av lösningsarkitektur för IT-lösningar inom försäkringsområdet. Du har tidigare arbetat i en liknande roll där stora delar av leveransen är outsourcad. Du följer den tekniska utvecklingen och de viktigaste leverantörerna inom området och ligger i framkant i förståelsen av hur befintliga och nya affär- och verksamhetskrav kan realiseras.

För att vara den vi söker har du:

  • Relevant akademisk examen
  • Erfarenhet av arkitekturstyrning och förändringsledning i större organisationen
  • Stor erfarenhet av framtagning av lösningsarkitektur
  • Stor erfarenhet av tjänsteorienterad arkitektur
  • Erfarenhet av system med höga krav på tillgänglighet
  • Erfarenhet av outsourcing, styrning, beställarroll och samarbete med externa leverantörer
  • Erfarenhet av agila arbetssätt
  • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av försäkrings-/bankverksamhet


Som person är du strukturerad, har god analytisk förmåga och har en förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. Du är flexibel och har förmågan att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Några av våra framgångsfaktorer är att vi alltid utgår från kundens behov, är affärsmässiga och leveransorienterade. Vi lägger därför stor vikt vid att du är målinriktad, kundfokuserad och lösningsorienterad.

Vi vill att du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners och är en lagspelare som är noggrann, ansvarstagande, prestigelös och initiativrik. Viktigast av allt är att du brinner för arkitektur och teknik!


Vi erbjuder dig en unik arbetsgivare - våra kunder
Det gör att engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.
Välkommen till en arbetsgivare som inte är som alla andra!


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Elin Hedberg, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 954 39, elin.hedberg@se.experis.com. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.

Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.