Polismyndigheten

Teknikspecialist med huvudsaklig inriktning mot biometri, fingeravtryck och ansiktsigenkänning

Rekryterare
Plats
Linköping, Östergötland
Annonserat
den 4 oktober 2016
Stängs
den 24 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Polismyndigheten i Linköping söker en teknikspecialist med huvudsaklig inriktning mot biometri, fingeravtryck och ansiktsigenkänning.

IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla it-tjänster till hela Polismyndigheten. Vi ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers it-system och därtill hörande it-infrastruktur samt för att införskaffa it-system och it-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar it- och informationssäkerhet samt signalskydd.

Vi är idag ett team på tre utvecklare och två teknikspecialister som har till uppgift att leverera it-nytta till forensiken. Vi är prestigelösa, handlingskraftiga och levererar i en del fall helt världsunika lösningar. Vårt område spänner sig från laborativa stödsystem inom DNA-området till system inom fingeravtryck, vapen och brottsplatsundersökningar, CSI på riktigt!

Vårt arbete är viktigt och gör stor skillnad så vi behöver bli flera, just nu söker vi en teknikspecialist med huvudsaklig inriktning mot biometri, fingeravtryck och ansiktsigenkänning.

Arbetsuppgifter

Som teknikspecialist stödjer du verksamheten genom att tillhandahålla god kompetens kring områdets produkter och system.

 • Vidareutveckling och underhåll av produkter och miljöer, integration, felsökning, rättning och dokumentation.
 • konfigurera och anpassa standardsystemet/applikationen inom ramen för dess möjligheter så att användare i systemet har den funktionalitet som efterfrågas.
 • omvärldsbevakning inom området för att säkerställa en god livscykelhantering rörande produkten.

Kvalifikationer

 Vi söker dig som har:

 • akademisk examen inom data- eller systemvetenskap alternativt motsvarande akademisk examen inom it-området
 • erfarenhet av arbete i agila team
 • mångårig erfarenhet av att genomföra förändringar av produkter och IT-system
 • förmåga att hantera produkter ur ett livscykelperspektiv
 • erfarenhet av teknisk systemförvaltning
 • erfarenhet av utvecklingsprojekt inom it
 • god kunskap angående integration av komplexa it-system


Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • utbildning eller erfarenhet av system inom laboratoriemiljö
 • erfarenhet av arbete med de produkter som är relevanta för området
 • erfarenhet av Confluence och JIRA


Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har erfarenhet av att leverera it-lösningar som ligger i framkant och som hela tiden arbetar för att lära dig det senaste och applicera det i praktiken. Det viktigaste för oss är att du är tekniskt skicklig, prestigelös, analytisk, kommunikativ och inspirerande.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper

Kontaktpersoner Sektionschef Rikard Gunzenheimer, 010-562 80 63

Facklig företrädare Lars Modig, 072-569 79 40 Karna Tillheden SEKO 0732-49 04 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning
Arbetsort: Linköping, arbetsplatsen är på garnisonen i Linköping.
Tillträde: enligt överenskommelse.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras föra anställningen.

Ansökan:

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten:

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 28500 medarbetare. Vi strävar efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund, engagemang, effektivitet och tillgänglighet.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se.

Vi ser fram emot din ansökan!