IT-arkitekt

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 oktober 2016
Stängs
den 23 oktober 2016
Ref:
62/16
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Bolagsverket skapar goda förutsättningar för näringslivet och vill ge företagsamma människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. Vi möter utvecklingen i samhället med moderna tjänster och vår värdegrund är kompetens, engagemang och kundnytta. Vi finns i Sundsvall och är drygt 550 anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde.
Vi erbjuder ett arbete i en dynamisk miljö med utmanande arbetsuppgifter, ansvar och tid att leva.

Arbetsbeskrivning

Till sektionen Metod och Arkitektur söker vi dig som vill arbeta som IT-arkitekt. Du kommer att vara en del av Bolagsverkets it-arkitektfunktion och arbeta med ett brett spektrum av arbetsuppgifter. Du ansvarar för utvecklingen av IT-stödets arkitektur samt processer och rutiner kopplat till arkitektur.
Du kommer i nära samarbete med övriga IT-arkitekter att arbeta med att analysera hur lösningar för förändringsbehov ska utformas för att bäst möta vår IT-strategi och målarkitektur. Du deltar i samarbetsprojekt, förstudier och utredningar för att analysera behoven och utforma realiseringar. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med beställare, verksamhetsarkitekter och projektledare.

Just nu pågår flera spännande uppdrag med påverkan på IT-arkitekturen på Bolagsverket t ex:

  • utvärdera och införa en generell ärendehantering baserad på BPM
  • i samverkan med andra myndigheter, förenkla och minska företagarnas uppgiftslämnande
  • ny leveransmodell för utveckling av IT-stödet

En viktig aspekt av arbetet är att se vilka effekter valda lösningar får i mottagande verksamheter, användare, förvaltning, produktion med mera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig. Du har flera års praktiskt erfarenhet av arbete som IT-arkitekt på plattformen Java EE. Du är van av att dokumentera och uttrycker dig väl i tal och skrift i såväl svenska som engelska språket.
Du har erfarenhet av att analysera verksamhetsbehov och omforma dessa till lösningsförslag. Du kan snabbt sätta dig in i komplexa problem för att utveckla en lösning och har erfarenhet av att leda och samarbeta med andra som berörs av arbetet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där det är viktigt att du är positiv och har en god ledarskaps- och samarbetsförmåga. Du har en vilja att utvecklas och lära nytt, är strukturerad, drivande och analytisk.
Det är meriterande om du har erfarenhet av BPM-baserad och tjänsteorienterad it-arkitetur.

Tillträde enligt överenskommelse, snarast möjligt.

Ansökan

Ansök senast: 2016-10-23

Referensnummer: 62/16

Kontakt

Lars Rahm Tf sektionschef
060-18 45 69, 072-215 52 81

Facklig företrädare

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
0771-670 670

Övrigt

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.