Systemutvecklare/lösningsarkitekt integration

Plats
Umeå, Västerbotten
Annonserat
den 6 oktober 2016
Stängs
den 23 oktober 2016
Ref:
KAFO1609
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Är du intresserad av att jobba inom en verksamhet med stora förändringar och spännande IT-projekt? Vi behöver dig som vill jobba med långsiktigt hållbara integrationslösningar när framtidens vårdinformationsstöd skapas för att möta de behov som finns i vården.

Inom landstinget pågår ständig utveckling i syfte att förbättra processer och arbetssätt för vårdverksamheten. Många av dessa handlar om teknik- och arbetsprocessutveckling i samverkan, där system och integrationslösningar bildar komplexa sammanhang, där du som lösningsarkitekt ska balansera kvalitetsattribut med funktionella krav så att skalbara och förvaltningsbara lösningar kan skapas.

Informatikenheten är en av länets största IT-arbetsgivare med varierande och utmanande uppdrag. Vi stödjer landstingets samtliga verksamheter och ansvarar för drift, förvaltning, strategi och utveckling. Våra drygt 110 medarbetare är placerade på länets samtliga tre sjukhus i Umeå, Skellefteå och Lycksele. Vi har en processorienterad organisation som arbetar mot definierade mål som är kända av våra medarbetare. Inom enheten används ITIL version 3 som processverktyg, projektmodellen PROJEKTIL och en systemförvaltningsmodell som bygger på PM3.

Vår vision är ”Världens bästa stöd för IT i vården”. Vi är en självklar samarbetspartner vid utveckling och förvaltning av framtidens IT-lösningar. Vi har ett efterfrågat utbud, hög kompetens och agerar professionellt i alla situationer.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara en viktig resurs inom Västerbottens läns landstings Integration Competence Center (ICC) som har till uppdrag att utveckla, implementera och förvalta integrationslösningar. Befattningen är länsövergripande och är placerad vid Informatikenheten i Umeå.

I rollen ingår bl.a. att

 • Beskriva och visualisera komplexa sammanhang
 • Ta fram och dokumentera lösningsförslag inom integrationsområdet som bl.a. säkerställer prestanda, skalbarhet och förvaltningsbarhet
 • Föra objektiva diskussioner om teknik- och realiseringsalternativ och samverka lösningsalternativ med intressenter
 • Bereda underlag för nödvändiga prioriteringar och kompromisser
 • Göra estimat av utvecklingsinsatser och utveckla integrationer
 • Delta i/och eller leda förstudier, utredningar och projektarbeten
 • Samverka med Landstingets Enterprisearkitekt, utvecklingsteam, systemförvaltningar, drift- och serviceteam m.fl. samt arbeta enligt landstingets principer, referensarkitektur och informatikenhetens processer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bred och djup teknisk kompetens inom IT och teknik, såsom modellering, utvecklingsprocess, verktyg, databaser, ramverk osv. Du har förmåga till helhetssyn och kan omsätta övergripande arkitekturella strategier till hållbara lösningar, har god kännedom och förståelse för designmönster inom integration och kan bedöma realiseringsalternativ. Du har flerårig erfarenhet som .NET-utvecklare (C#) och har arbetat med integrationsutveckling.
Vi tror att du har högskoleutbildning inom det system-/datavetenskapliga området eller, som arbetsgivaren bedömer, likvärdig kompetens/erfarenhet. Hög kompetens inom BizTalk och SOA är önskvärt samt erfarenhet av systemanalys, systemdesign, realisering och kvalitetssäkring i komplexa systemmiljöer och större organisationer. Kompetens/erfarenhet inom SSIS samt standarder och ramverk inom hälso- och sjukvården såsom t.ex. HL7 är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper som värdesätts högt är att

 • Du är en självgående person med förmågan att snabbt skapa förtroende och har lätt för att samarbeta med andra
 • Du sätter dig lätt in i och kan kommunicera med verksamheter kring deras behov.
 • Du har en stark drivkraft, tar ansvar för ditt eget arbete och har en stark vilja att dela med dig av din kunskap till andra
 • Du är förändringsbenägen, flexibel och ser möjligheter
 • Du har känsla för att ge god service och ett konsultmässigt förhållningssätt
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation och/eller offentlig verksamhet
 • Erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård

Kontakt

Sofia Wixner Lundgren Avdelningschef
090-7854098

Facklig företrädare

Olov Holmlund Sveriges Ingenjörer
070-284 57 02

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).