SW Build and Deployment-specialist, Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 oktober 2016
Stängs
den 20 oktober 2016
Ref:
PSL 2016-105
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,2 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället?
Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i absolut framkant när det handlar om teknik och utveckling. Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.
 

Arbetsbeskrivning

Rollen som SW Build and Deploymentspecialist på Pensionsmyndigheten innebär att stödja samtliga utvecklingsteam inom leveransområde webb i syfte att göra deras arbete så effektivt och smidigt som möjligt. Du bör ha god kunskap mjukvaruutveckling och gärna från olika perspektiv som utveckling, test och operations.

Arbetsuppgifterna kommer variera och du förväntas själv identifiera flaskhalsar och i samråd med teamen undanröja dessa. Exempel på arbetsuppgifter är: Installera och konfigurera verktyg i bygg- och leveransfloran samt uppsättning av nya Continuous Delivery Pipelines.

Du utvecklar integrationer mellan ärendehanteringssystem och CI-miljön, automatiserar paketering, bygg, leverans och konfigurationsförfarande. I arbetet ingår också att upprätta integrationer mot våra egenutvecklade testramverk för automatiserade tester och dynamiskt testdata men även att medverka till vidareutveckling av dessa.

Din medverkan vid utvärdering av nya verktyg och arbetssätt är också viktig. Du förväntas också medverka till att sprida kompetens inom området till teamens medlemmar.
Vi värdesätter T-kompetenser (en bred teknisk bas med kompetensspets inom specifikt område) och teamens medlemmar har ett gemensamt ansvar för sina leveranser och hjälper varandra vid behov.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom ett relevant område eller motsvarande kunskap förvärvad genom tidigare arbetslivserfarenhet.

Du behöver ha kunskap och erfarenhet av följande:

 • Flerårig erfarenhet av Maven för att hjälpa till vid uppsättning av nya projekt samt coachning kring befintliga projekt
 • Erfarenhet av uppsättning och konfigurering av Continuous Integration system som tex Jenkins och Thoughtworks Go
 • Erfarenhet av Git/Bitbucket
 • Erfarenhet av JIRA, både ur användarperspektiv och som administratör
 • Flerårig erfarenhet av att utveckla kod, gärna Java men även andra språk går bra. Test- eller produktionskod spelar ingen roll
 • Erfarenhet av verktyg för statisk kodanalys och visualisering av kodkvalité, t ex Sonar/SonarQube
 • God kunskap att jobba i Linuxmiljö, helst Red Hat
 • Erfarenhet och kunskap om Continuous Delivery som leveransmetod

Du bör ha kunskap och erfarenhet av:

 • Systemadministration i *NIX miljö.
 • Docker och Docker Cloud
 • Mikrotjänstarkitektur ur ett drifts och leveransperspektiv
 • Erfarenhet av Feature Toggling och hantering av dessa i en komplex systemmiljö med parallella utvecklingsspår.

Egenskaper

Rollen kräver att du kan arbeta självständigt, har initiativförmåga och arbetar proaktivt för att hålla dig uppdaterad kring vilka behov som finns inom organisationen.
Du kommer samarbeta med utvecklare, testare, systemadministratörer. Du kommer även i stor utsträckning att samarbeta med myndighetens Technical Configuration Manager som har ett liknande uppdrag som detta men med större fokus på strategiska frågor och ansvar på enhetsnivå.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta gruppchef Kennet Björkman tel: 010-454 21 34.

Fackliga representanter; Won-Kyung Chung, Saco, tel. 010-454 21 41 och Paul Brix, ST, tel. 010-454 25 10

Välkommen med din ansökan!

Ange diarienummer PSL 2016-105 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag 2016-10-20.