Verksamhetsarkitekt - digitalisera med informationsperspektiv

Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 oktober 2016
Stängs
den 23 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

RK IT, IT verksamhetsstöd, Arkitektur och projekt, Förvaltningsavdelningen

Anser du att kontroll över informationen och fokus på integration är nyckelområden för att kunna digitalisera? Betraktar du information som en tillgång? Trivs du i rollen att ständigt sträva mot maximal avkastning på din organisations investeringar i information? Då är du den vi söker!

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Ditt fokus är att det finns nödvändiga integrationer ur ett informations- och funktions­perspektiv. Du arbetar därför proaktivt för att skapa förutsättningar genom tydliga principer och ramverk, koordinera pågående uppdrag samt bevaka och följa upp att informationsflödet är optimalt ur ett verksamhets- och helhetsperspektiv. Utvecklingsarbetet sker ofta i samband med pågående projekt samt i samverkan med berörda förvaltnings­områden där du leder arbetet med kartläggning och analys av informationsflöden i nära samarbete med respektive verksamhets ­representanter. Du tar ansvar för att närliggande aktiviteter inom pågående utvecklingsuppdrag koordineras på lämpligt sätt t ex för digitala samarbetslösningar för dokument- och ärendehantering. Du arbetar för en långsiktigt hållbar informations­arkitektur som skapar förutsättningar för digitalisering av myndighetens kärnprocesser.

Rollen har många kontaktytor och du står i tät kontakt med många delar av organisationen; projektledare, förvaltningsledare, styrgrupper, verksamhetschefer, övriga arkitekter etc.

Du arbetar tillsammans med andra arkitekter och tar där ditt ansvar för att bidra till helheten och förvalta dokumentation av modeller och information. Arkitekturgruppens huvuduppgift är att vara garant för en god arkitektur för Regeringskansliets it-stöd.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se

Din bakgrund

Vi söker dig med relevant akademisk examen eller motsvarande och tidigare erfarenhet som verksamhetsarkitekt i en större organisation. Vi vill även att du har erfarenhet att göra arkitekturgranskningar utifrån styrande principer och att självständigt driva utvecklingsarbete. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från andra myndigheter, gärna i kombination med erfarenhet från det privata näringslivet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av Microsoftprodukter, av att ha medverkat vid upphandlingar inom it-området och av att ha förvaltat dokumentation av modeller och information i verktyget Sparx EA eller motsvarande.

Dina egenskaper

Du är en ansvarstagande och kommunikativ person som på ett pedagogiskt sätt kan beskriva mål och syften. Du har lätt för att samarbeta med många olika typer av människor utan att göra avkall på ditt uppdrag. Du kan uppmärksamma viktiga detaljer och strukturer men med behållen helhetsbild. Du har hög integritet och inger förtroende inom ditt område.

Övrigt.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Maria Rune som är gruppchef, på 08-405 52 63. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Sara Clapham på 08-405 34 79.

Fackliga kontaktpersoner är Ewa Garcia och Jens Skoglund för ST, Magnus Jonsson för Saco och Erik Wilhelmsson för Seko. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 23 oktober 2016.

 

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och diarier samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.