Verksamhetsutvecklare med fokus på IT och Digitaliseringsfrågor

Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 oktober 2016
Stängs
den 24 oktober 2016
Ref:
112-37368-2016-1
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i regionen och samordnare för det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, arbetsmarknad, kompetensförsörjning, näringsliv, social utveckling, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration, infrastruktur och bostäder.

Med bred kompetens och helhetssyn arbetar vi för en långsiktigt hållbar utveckling i Stockholms län – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Bredden i vårt uppdrag ger våra 450 medarbetare intressanta och varierande arbetsuppgifter, goda möjligheter att utvecklas samt möjligheten att bidra till en god samhällsutveckling.

Ansvar, respekt, balans och engagemang vägleder oss i arbetet och beskriver vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla digitaliseringsarbetet på Länsstyrelsen i Stockholm.

Ditt huvudsakliga uppdrag blir att ta digitaliseringsuppdraget vidare samt att vara myndighetens kravställare mot IT-avdelningen. Du kommer att lyssna in verksamhetens behov av IT-aktiviteter och ta ansvar för samordningen och implementering av dessa. IT-avdelningen på Länsstyrelsen är gemensam för samtliga Länsstyrelser. Länsstyrelserna arbetar utifrån en förvaltningsorganisation enligt pm3-modellen. Du kommer vara länken mellan IT-avdelningen och kärnverksamheten. Du kommer att stödja ledningen med att prioritera bland planerade utvecklingsprojekt och andra aktiviteter samt bidra med beslutsunderlag. Förutom att arbeta med verksamhetsutveckling inom IT och digitalisering kommer din kompetens och dina erfarenheter till användning inom andra utvecklingsuppdrag på enheten, t ex processer i andra utvecklingsfrågor.

Enheten för verksamhetsutveckling är en enhet inom avdelningen för verksamhetsstöd. Enhetens uppdrag är att stödja myndigheten med att förnya och utveckla verksamheten inom olika arbetsområden. Enheten består idag av fem medarbetare varav två är verksamhetscontrollers och tre är verksamhetsutvecklare. Nu söker vi förstärkning av ytterligare en verksamhetsutvecklare med fokus på IT och digitaliseringsfrågor.

Centralt i detta uppdrag är god kommunikativ talang och förmåga att få organisationen att förstå nyttan av digitaliseringen och hur IT-utvecklingen förändrar verksamheten och samhället. Kompetens att leda, inspirera och utveckla en organisation i förändring är avgörande för hur framgångsrika vi blir. Du är intresserad både av att arbeta självständigt och i grupp . Du tycker det är roligt att dela med dig av din kunskap och erfarenhet.

Du ska ha:

  • relevant akademisk utbildning
  • erfarenhet av och förståelse för begrepps- och informationsmodeller samt erfarenhet av att verka i gränslandet mellan verksamhet och IT
  • erfarenhet av pm3 och andra etablerade IT-modeller
  • flerårig erfarenhet av verksamhetsutveckling och/eller utvecklingsfrågor
  • god projektledarkompetens
  • erfarenhet av och förmåga att leda workshops och andra former av möten
  • förmåga att självständigt driva frågor samt att hålla samman komplexa lösningar
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Du ska vara en engagerad, noggrann, strukturerad, social och relationsskapande person.

Det är meriterande om du har erfarenhet av och har kunskaper om lean/ständiga förbättringar samt om du har arbetat inom statlig verksamhet. Länsstyrelsen värdesätter språkkunskaper och erfarenheter av olika kulturer. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan
Ansök senast: 2016-10-24
Referensnummer: 112-37368-2016-1

Övrigt
Vi tillämpar rökfri arbetstid.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Lotta Mannerstråle, Enhetschef
010-223 14 54

Åke Lente, ST
010-223 14 28

Peter Eklind, SACO
010-223 12 96