UX Lead på enheten Externa användare, Avdelningen Digitala tjänster

Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 oktober 2016
Stängs
den 25 oktober 2016
Ref:
Af-2016/0032 5986
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Våra 10 000 arbetsförmedlare och specialister möter dagligen våra kunder, arbetssökande, arbetsgivare och leverantörer i digitala och fysiska möten. För att våra kunder ska uppleva att de får god service och kvalitet behöver vi fokusera på utveckling av användarvänliga IT-system. Förnyelseresan fokuserar på utveckling av de digitala kanalerna för att vi ska kunna möta våra kunders behov. Ett flexibelt IT-stöd för våra interna och externa användare är en förutsättning för detta.

Avdelningen Digitala tjänster etablerades och vårt huvuduppdrag är att utveckla och förvalta E-tjänster för självservice och IT-stöd för personlig service. Avdelningen är indelad i en platt organisation med sex enheter.

Brinner du för att skapa användarnytta? Tycker du att det är viktigt att förena befintlig funktionalitet med ny funktionalitet och att se till att vi skapar bäst nytta och upplevelse för våra användare. Då kanske du är vår nya UX Lead.

Arbetsuppgifter

Du kommer tillhöra den enhet som ansvarar för strategi och utveckling av de externa användarnas IT-stöd och även för de interna användarnas system för hantering av externt levererade tjänster. De närmaste åren kommer en stor utveckling ske för de IT-stöd som används i interaktionen med de externa användarna.

I arbetet med de externa användarna ligger fokus hur vi ska uppnå våra långsiktiga mål kring användarupplevelse och på vägen säkerställa att vi arbetar med kvalitetssäkring och hur vi genom systematiskt arbete når de övergripande målen med nöjda användare.

Du kommer ha en viktig roll i utvecklingen av våra produkter och kring kommunikationen och interaktionen med våra användare. Du ska ha en förmåga till att ta egna initiativ, planera och genomför allt från korta, snabba insatser till mer långsiktiga och djupgående researcharbeten. Du gillar att själv samla in data och du anpassar metod utifrån förutsättningar (till exempel genom djupintervjuer, fältstudier, workshops eller enkätundersökningar). Här ingår även att presentera identifierade insikter och hypoteser för andra samt med användarresor och muntliga presentationer.

Vi vill att Du ska ta reda på de externa användarnas behov innan vi arbetar vidare med krav och lösning, och du kommer framförallt att arbeta med att utveckla våra digitala tjänster, användarerbjudanden och processer. Arbetet är varierande, du kommer att arbeta med allt från interaktionsdesign och användartester till att ta fram koncept. Du kommer ha nära samarbete med produktansvariga, sakkunniga och utvecklare. Du bidrar även aktivt till verksamhetsutveckling och att agerar mentor och coach för våra intressenter.

I ditt ansvar för användarupplevelsen, blir din uppgift att utifrån övergripande strategier sätta mål på kort och lång sikt för användarupplevelsen, och i samråd med produktansvariga exempelvis prioritera vilka förändringar som ger mest kund- och verksamhetsnytta och bästa användarupplevelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • Har akademisk utbildning, gärna med inriktning systemvetenskap, beteendevetenskap, interaktionsdesign och kognitionsvetenskap eller motsvarande förvärvat på annat sätt
  • Har flerårig erfarenhet av att utveckla och designa digitala tjänster
  • Är van att arbeta i nära samarbete med roller inom IT-organisationer
  • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av agila utvecklingsmetoder
  • Erfarenhet av beställning, ledning eller styrning av projekt eller förvaltning
  • Erfarenhet inom UX i minst 7 år

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för UX, beteendevetenskap och användarupplevelse kopplat till IT-användning.

Du trivs med att entusiasmera andra och visa på möjligheter med digitalisering och digitala användargränssnitt. Du är genuint intresserad av att skapa användarvänliga tjänster, som skapar både kund- och verksamhetsnytta.

Vidare ser vi att du är affärsmässig, analytiskt lagd och har både strategisk och kreativ höjd samt tycker om att ha många kontaktytor. Du trivs att arbeta i team och att dela med dig av din kunskap till andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsformen är tillsvidare, heltid. Placeringsort Stockholm. Resor kan ingå i arbetet.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 25 oktober, med ref.nr Af 2016/0032 5986. Bifoga CV samt ett personligt brev.

Kontaktpersoner

Enhetschef Mattias Andersson 010-486 71 84
ST Åsa Skiöld 010-486 95 59
Saco-s Theofania Lazaridis 010-486 61 16
SEKO Thomas Lantz 010-487 42 05
HR-partner Corinne Lowenrud 010-488 59 92