Scania IT

Scrum Master till Scania IT

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 6 oktober 2016
Stängs
den 13 januari 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Sektionen Prospecting & Quotation inom Sales IT ansvarar för tjänsteutveckling och IT-leveranser till Commercial Operations på Scania. Vi arbetar inom hela systemutvecklingsprocessen, från konceptutveckling till implementation och produktion. Just nu genomgår dessutom Scania IT en mycket spännande förändring mot ett allt mer verksamhets- och flödesorienterat arbetssätt där agila arbetsmetoder och fasta högpresterande utvecklingsteam är en central komponent. Nu är det ett utmärkt tillfälle att kliva in i denna spännande resa. Vi söker nu ytterligare medlemmar till våra utvecklingsteam. Du som söker har ett stort intresse för mjukvaruutveckling och agila arbetsmetoder. Du kommer att ha en central roll i ett av våra utvecklingsteam och kommer att få många kontaktytor runt om i Scanias organisation. Vi erbjuder verksamhetsnära arbete med teknisk variation i ett företag med mycket god arbetsmiljö.
 

Dina arbetsuppgifter

Vi har idag 5 stycken agila och tvärfunktionella team. Även om teamsammansättningen är relativt ny så har medlemmarna flerårig erfarenhet av agila arbetsmetoder. Du, i nära samarbete med ytterligare en Scrum Master, ansvarar för att facilitera teamens möten och coacha medlemmarna på deras väg mot att bli högpresterande team. Du har även ett ansvar att skydda teamet mot yttre distraktionsmoment samt att fungera som en kanal mot omvärlden då detta krävs. Tjänsten är heltid med fullt fokus på Scrum Master-rollen.

Vi har precis inlett arbetet med att sätta upp agila team både i Latinamerika och Asien varför erfarenhet av att arbeta med globala distribuerade Scrum Team kommer att vara meriterande i denna rekrytering.

Din profil

Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet och kunskap om agil mjukvaruutveckling
  • Genuint intresse och helst ett par års erfarenhet av agila arbetsmetoder
  • Förmåga att leda dig själv och andra
  • Engagemang och driv att tillsammans med andra utvecklas, leverera, förenkla & förbättra
  • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska
  • Akademisk utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet

Att arbeta i team, men även självständigt när så krävs är naturligt för dig. Du är strukturerad, självgående, vågar ta egna beslut och har en stark servicekänsla. Du är en god kommunikatör som gillar att vara social med din omgivning. Du har troligen en bakgrund som Scrum Master och/eller utvecklare i tidigare utvecklingsprojekt.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta Erik Hultgren (Gruppchef), 08-553 700 13 eller Nina Lidbeck (HR) 08-553 713 74.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Om du har problem, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com
Ange ”Jobbid 20163830-Scrum Master” i ämnesraden. Bifoga ditt CV och personliga brev.
Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och telefonnummer för att göra din ansökan komplett.