Systemutvecklare/Underrättelsespecialist med inriktning systemutveckling

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 oktober 2016
Stängs
den 30 oktober 2016
Ref:
A614582
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Säkerhetsavdelningen ansvarar för all säkerhetsverksamhet inom Kriminalvården. Fokus ligger på att säkerställa att myndighetens säkerhetsarbete bedrivs på ett uthålligt sätt som bidrar till en rättssäker och verksam kriminalvård. I uppdraget ingår också omvärldsbevakning, intern och extern samverkan samt nationellt och internationellt samarbete i säkerhetsfrågor. Avdelningen består av tre enheter och en sektion som är direkt underställda avdelningschefen: Underrättelseenheten, Enheten för verksamhetsskydd, Planeringsenheten för säkerhet och Sektionen för särskilda utredningar. Avdelningens vision är att vara ledande inom säkerhetsarbetet på internationell nivå. Vi söker nu en Underrättelsespecialist med inriktning systemutveckling till Underrättelseenheten med placering i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som underrättelsespecialist är du direkt underställd enhetschefen och din uppgift är att under stort eget ansvar administrera, underhålla och vidareutveckla ett av säkerhetssystemen. Du kommer att arbeta i en liten grupp av medarbetare med ett IT-system som har högt ställda krav på informationssäkerhet. I uppgiften ingår även att på daglig basis ge användare support, handledning och utbildning samt kontinuerlig omvärldsbevakning inom informationssäkerhetsområdet. Regelbundna tjänsteresor till huvudkontoret i Norrköping ingår i rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning på informationssäkerhet eller systemvetenskap, alternativt annan bakgrund inom informationssäkerhet eller systemutveckling som Kriminalvården bedömer relevant. Du har därutöver en flerårig välmeriterad arbetslivserfarenhet inom området. Du ska ha mycket goda kunskaper i, och erfarenhet av, systemutveckling och programmering i SQL samt administration av databasverktyg. Kunskap och erfarenhet av underrättelsearbete, informations- och IT-säkerhet, kryptologi, totalförsvarets signalskyddstjänst och IT-forensik är meriterande. Du ska ha goda språkkunskaper och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som för oss bland annat innebär att du är nyfiken, prestigelös, lösningsorienterad samt har förmåga att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Förmågan att skapa kontakter och att engagera och entusiasmera medarbetare är ett grundkrav för att arbeta inom Kriminalvården. Underrättelseenheten lägger stor vikt vid verksamhetsutveckling och arbetsuppgifterna kommer därför att vara utmanande, spännande och krävande. Du bör ha en god problemlösningsförmåga, egen drivkraft och förmåga att ta och ge konstruktiv kritik. Du är en person med god social kompetens och med förmåga att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp med en hög integritet.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Tillträde: enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Ansök senast: 2016-10-30
Referensnummer: A614582

Kontakt

Niklas Bellström
Enhetschef
011-496 30 46

Lars Pettersson
Sektionschef
011-496 37 28

Fackliga företrädare

Gunilla Jonsson
OFR
077-22 80 800

Mikaela Damsten
Saco-S
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Provanställning kan komma att tillämpas.

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.