Scania IT

Access Management Specialist, Scania IT - Service Desk

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 7 oktober 2016
Stängs
den 24 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Till gruppen Access Management söker vi en Access Management Specialist. Gruppen ansvarar för administration av konton och behörigheter i divergerande IT-system. Ett av våra strategiska mål är att effektivisera administrationen genom självbetjäning och rollhantering. Vi jobbar med lean production och håller kraven på IT-säkerhet högt. Access Management tillhör sektionen Service Desk på Scania IT. Sektionen består av ca 60 anställda och konsulter som jobbar med den dagliga supporten av Scanias IT produkter till alla våra bolag i Scania koncernen.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som Access Management Specialist kommer du att vara en viktig del av leveranskedjan ut mot våra slutanvändare. Våra kunders behov varierar från det industriella standardiserade rutiner till det mer flexibla marknadsbolagen, vilket ställer höga krav på oss att ge den bästa tänkbara servicen, oberoende vilken kund det är. Du kommer på sikt att ha en viktig roll inom projektmedverkan, då som rådgivande från vår sida. Drivande och utförande av behörighetsstrukturer och medföljande behörighetsrelaterade uppgifter, främst inom MS Active Directory samt fil och folderstruktur för Windows.

Dina huvudsakliga arbetsområden kommer att vara:

  • Deltaga i våra dagliga leveranser, utföra de beställningar som kommer in i vårat orderflöde, så som att modifiera behörigheter på de plattformar och inom de applikationer som vi administrerar, skapa konton för diverse IT system. Detta enligt givna processer och metoder.
  • Vara delaktig i utvecklingen och förbättringsarbetet kring våra stödverktyg, processer och metoder.
  • På egen hand driva arbeten kopplat till förbättringar av vår tjänst och- eller våra verktyg

Din profil

  • Du har mycket god kunskap och erfarenhet inom områdena MS Active Directory, PowerShell, MS Exchange och Identity Management
  • God engelska i tal och skrift, flytandesvenska i båda tal och skrift
  • NTFS kunskap eller god generell kunskap om hur ett nätverk är uppsatt och fungerar
  • Du bör vara lyhörd, ödmjuk och älska att lösa problem
  • Du är strukturerad och kan prioritera din tid och ger gärna det där lilla extra för kunderna
  • En förutsättning att lyckas här är att du är prestigelös, samt har en god kommunikativ och social förmåga

Meriterande är om du har Högskola och – eller Universitetsutbildning inom IT/It Säkerhet/Kommunikation. Tidigare erfarenhet av behörighetsadministration och kundkontakt. Erfarenhet av ServiceNow. Kunskap/erfarenhet inom området Access Governance. Om du har kunskaper i andra europeiska språk är detta mycket meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Södertälje och Stockholm med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta gärna Robert Gibbs (Gruppchef), +46 8 553 527 95 eller Mikael Tammi (Scania Rekryteringscenter), +46 8 553 711 74.

Din ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Vid ev. problem att ansöka kan du skicka din ansökan direkt till kandidatbokning@scania.com
Ange ”Jobbid 20162689, Access Management Specialist, Scania IT – Service Desk” i ämnesraden. Bifoga ditt CV och personliga brev. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att göra din ansökan komplett.