IT-gruppchef inom test med fokus finans och tech

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 oktober 2016
Stängs
den 27 oktober 2016
Ref:
PSL 2016-109
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,2 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

Är du vår nya gruppchef som har Continuous Improvement i ryggmärgen, ser Muda med röntgenblick och tycker att principerna inom Lean känns fullkomligt naturliga?

Just nu är vi inne i ett intensivt utvecklingsarbete och behöver förstärka vårt team. Det är ett arbete som ställer höga krav, men som också innebär gott om spännande utmaningar och möjligheter. Varje dag utvecklar och arbetar vi med innovativa tekniska lösningar för våra miljontals kunder runt om i landet.

Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå. Idag är vi 240 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med övriga interna avdelningar och stabsfunktioner. Vi vill att du arbetar med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt gör en insats för samhället.

Vår tekniska plattform ligger i framkant och att vi älskar att prova nya spännande innovationer - Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta på Utvecklings och Test-enheten i en chefsposition. Uppdraget handlar om att leda arbetet inom gruppen för Test fondhandel och gemensam teknik. Enheten Utveckling och Test består av totalt sex grupper.

Din grupp består idag av cirka 12 personer. Gruppen jobbar främst med test av våra fondhandelsapplikationer samt övergripande testmiljöer, testdata och prestandatest.

Medarbetarna i gruppen är specialister vars kompetenser spänner över flera testroller, från teknisk test och testautomatisering till testledning och releasetestmanagement. Nya processer och arbetssätt är under införande så som Continuous Delivery och nya miljöparker som stöder den framtidsbild vi arbetar med.

I ditt uppdrag ingår såväl strategiska som operativa uppgifter. Det handlar om att leda och utveckla verksamheten enligt gällande planer i linje med medarbetarnas kompetens och engagemang. Du kommer att ingå i ledningsgruppen och bidra i det strategiska arbetet. Vidare kommer du att leda förändringsarbete och tydligt kommunicera vision, mål och värden till alla medarbetare.

I din roll handlar det också om att skapa bra förutsättningar för en arbetsmiljö som underlättar delaktighet, ansvarstagande och engagemang.
Som gruppchef kommer du att klargöra förväntningar, följa upp och ge feedback till var och en genom samtal och individuella målkontrakt. Här kommer din förmåga att motivera och uppmuntra dina medarbetare samt att utveckla den egna kompetensen, i arbetet och organisationen, in i bilden.

Pensionsmyndigheten ligger i framkant med att prova tekniska innovationer och vår IT-avdelning har en framskjuten plats inom myndigheten. Du kan se fram emot att arbeta i en dynamisk och omväxlande miljö, med kunniga och engagerade medarbetare.

Din arbetsplats är placerad i ljusa och trevliga lokaler centralt i Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Utbildning och erfarenhet

Till den här rollen söker vi dig med:

  • Goda kunskaper och erfarenheter om Agile test och utveckling
  • Relevant akademisk utbildning, troligen med ingenjörsinriktning
  • Minst 3 års erfarenhet som chef eller annan personalledande roll i linjen - med fullt ansvar för budget, prognos samt personalärenden så som rekrytering och lönesättning
  • Erfarenhet av - och förmågan att leda en grupp som besitter hög teknisk kompetens

Egenskaper

Du delar vårt fokus på ständiga förbättringar, effektiva flöden och nya arbetssätt.

Vi ser att du har ett ledarskap med helhetssyn där du har förmåga att se hur olika delar bidrar till att skapa en fungerande helhet och du gillar balansen mellan att få din grupp att växa och arbeta strategiskt i ledningsgruppen.
Du äger en utvecklad känsla för, och förmåga att, kommunicera och samarbeta med din omgivning - både på ledningsnivå och med myndighetens övriga anställda. Du är trygg, prestigelös, stabil och har god självinsikt.

Som ledare lockar du fram innovationskraften hos dina medarbetare och analyserar både nuläget och framtiden för en strategisk helhet.
Har du rätt motivation, bakgrund och egenskaper för den här chefsrollen inom IT så kan vi utlova utmaningar i en spännande miljö, stora möjligheter att påverka och förverkliga idéer hos en myndighet i den absoluta framkanten

Det är en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta enhetschef Daniel Andersson: daniel.o.andersson@pensionsmyndigheten.se.

Fackliga representanter: Maria Johansson tel. 010-454 36 43, SACO och Ann-Christine Jonsson tel. 010-454 28 54, ST.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker på www.itjobb.pensionsmyndigheten.se.

Ange diarienummer PSL 2016-109 i din ansökan.

Sista ansökningsdag 2016-10-27.