Försäkringskassan söker en dataanalytiker

Plats
Östersund, Jämtland
Annonserat
den 10 oktober 2016
Stängs
den 21 oktober 2016
Ref:
056192-2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning.

 

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete som spelar en viktig roll i människors liv. Vi är en av Sveriges största myndigheter och finns över hela landet vilket innebär att det finns goda möjligheter till utveckling och rörlighet. Att arbeta med ständiga förbättringar är en viktig del för att nå vårt mål att öka allmänhetens förtroende. De flesta av våra medarbetare arbetar i team där alla får ta ett stort ansvar för det gemensamma arbetet. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och en bra balans mellan arbete och privatliv. Därför satsar vi på friskvård, möjlighet till flexibla arbetstider och vissa möjligheter till distansarbete. Vi arbetar också aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla får lika möjligheter.

Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss

 

Försäkringskassan söker en dataanalytiker till funktionen Dataanalys inom Område Urvalsanalys, Avdelning Gemensamma Försäkringsfrågor

Funktionen Dataanalys har bl.a. i uppdrag att systematiskt söka genom information från Försäkringskassans IT-system för att identifiera misstänkta brott och oegentligheter. Dataanalys har även i uppdrag att utreda impulser om misstänkta brott och oegentligheter.   

Ansvar och arbetsuppgifter

Som dataanalytiker deltar du i eller genomför sårbarhetsanalyser för att identifiera risker. Du utvecklar nya kontroller för dataanalys för riskutsatta processer och system. Du genomför dataanalyser med hjälp av ACL och SAS Enterprise Guide. Du bedömer och kategoriserar sedan resultatet av genomförda analyser. I rollen kommer du ha löpande kontakt med interna avdelningar inom Försäkringskassan samt med andra berörda myndigheter.

Vi söker dig som

  • har lämplig högskoleutbildning, exempelvis systemvetare, eller yrkeserfarenheter eller kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
  • har erfarenhet från programmering
  • har utmärkt analytisk förmåga och en god förmåga att lösa problem.
  • kan samarbeta effektivt med andra och skapa goda relationer
  • har god förmåga att självständigt driva utredningsarbete i organisationen.
  • kan uttrycka dig tydligt på svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har utbildning eller erfarenhet inom säkerhetsområdet.
  • har tidigare erfarenhet av att identifiera/ utreda interna oegentligheter.
  • har kunskap om integritetsloggar, återsökningsverktyget ACL, SAS Enterprise Guide samt MS Excel.
  • har god kännedom om Försäkringskassans organisation och IT-system.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
En tjänst tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Placeringsort är Försäkringskassan i Östersund. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass 2.

Om du har frågor, kontakta
Rekryterande chef: Områdeschef Anders Viseth, tfn 010-116 26 85 (för frågor om tjänsten). HR-specialist Jenny Nilsson, tfn 010-111 43 60 (för frågor om rekryteringsprocessen).

Kontaktpersoner i fackliga frågor är SACO Henrik Noreé, tfn 010-116 22 20, ST Annika Borg, tfn 010-116 34 74 och Seko, Anne Svensson, tfn 010-113 83 07. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast fredagen 21 oktober 2016 märkt med diarienummer 056192-2016. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.