FRA

Enhetschef för Access och Inhämtning till Tekniska avdelningen

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 oktober 2016
Stängs
den 23 oktober 2016
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en chef till enheten för inhämtning och drift, G2. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Den tekniska avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar samt sköter drift och förvaltning av befintliga system. Enheten G2 tillhör kontoret för Global inhämtning och bearbetning och ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av system för inhämtning av kabel- och telekomtrafik.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är att leda, planera och driva enheten avseende verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget i enlighet med avdelningens processer och uppsatta mål. Du är ansvarig för tekniska leveranser av system och tjänster inom verksamhetsområdet. Du leder arbetet med förvaltning och i förekommande fall domänspecifik drift av system och tjänster inom området. Att skapa, utveckla och upprätthålla rutiner och förutsättningar för leverans mot tekniska projekt utgör också en del av ansvaret.

Som enhetschef ansvarar du för att leda din enhet i enlighet med FRAs ledarpolicy genom myndighetens processer samt verka för att myndighetens värdegrund upprätthålls. Genom regelbundna arbetsplatsmöten informerar du om myndighetens och ledningens intentioner samt leder arbetet med samverkan inom enheten. En viktig del av rollen innebär att, genom operativ arbetsledning, utveckla och motivera dina medarbetare samt säkerställa att arbetsmiljön inom enheten är stabil och trivsam. I detta ingår även kompetensförsörjning och kompetensutveckling anpassad efter verksamhetens mål och behov, på kort och lång sikt. Rekrytering, planering och introduktion tillsammans med löpande uppföljningar, lönesättning, coachande medarbetar- och utvecklingssamtal utgör en viktig del av rollen.

Som enhetschef kommer du att ha många interna kontakter, dels med övriga kontor och enheter inom den tekniska avdelningen och dels med andra avdelningar inom FRA. Du rapporterar till kontorschefen för Global Inhämtning och bearbetning.

Du kan

Vi ser att du har en akademisk examen, gärna med teknisk inriktning, alternativt har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har tidigare erfarenhet av arbetsledning samt kunskap om drift och förvaltning, systemintegration och utveckling. Meriterande är om du har haft direkt personal- och ekonomiansvar. Har du dessutom erfarenhet från FRAs verksamhet eller FMs verksamhet, organisation och struktur, är det positivt. Då vi är en verksamhet med höga säkerhetskrav ser vi att du har en god förståelse för regelverk, säkerhet och sekretess. 

Du behärskar Office-paketet och kan systemadministration av Linux och Windows. En fördel är om du vid tidigare befattning har arbetat inom telekomteknik, nätverk och transmission. Har du teknisk kunskap och erfarenhet av utveckling och drift i Windows- och Linuxmiljöer är det positivt. Har du även arbetat med radionära IT-integration och systemuppbyggnad eller integration av Linux- och Windowsprodukter är det meriterade. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. En fördel är om du har körkort då resor ingår i tjänsten.  

Du är

Rätt person för tjänsten har ett brinnande intresse för ledarskap och är skicklig på att leda och engagera andra mot verksamhetens mål. Du har god förmåga att fokusera på rätt saker oavsett omständighet samt visar på gott omdöme och beslutsamhet i dina avvägningar och prioriteringar. Vi ser att du är en person som kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett strukturerat sätt, du samarbetar effektivt med andra och säkerställer att budskap når fram på ett tydligt sätt. I stressade situationer är du en person är lugn, stabil och kontrollerad. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Karin Ringnér på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Då vi inför denna rekrytering redan har tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2016-10-23.